Erdoğan’ın Anayasa hamlesine CHP’den ilk yanıt

Yayın tarihi: 5 Ekim 2022 Çarşamba 1:42 pm - Güncelleme: 5 Ekim 2022 Çarşamba 1:42 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin başörtü sorununu için Meclis’e sunduğu kanun teklifi için Anayasa değişikliği önerdi. CHP’den Erdoğan’a ilk yanıt Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından ^’iktidar için samimiyet turnosolu olacak’ diyerek bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, hiçbir kadının kılık kıyafetine karışılmaması ve başörtü sorununun topyekûn çözülmesi için yasa tasarısı sunacaklarını söyledi. CHP, kanun teklifini Meclis’e dün (4 Ekim) sundu.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan başörtüsü çıkışı: Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP’nin kanun teklifi için Anayasa değişikliği önerdi. Erdoğan, “Gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım. Arkadaşlarıma talimatı veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere çalışmalarını süratle hazırlayacaklar. Gerisi CHP’nin ve başındaki zata kalmış. Hatta, aile kurumumuzu da güçlendirerek ilave değişiklikler de yapalım” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çağrısına Erdoğan’dan Anayasa’yı değiştirelim teklifi

CHP’DEN YANIT

Erdoğan’ın Anayasa hamlesine CHP’den ilk yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından, “Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!” dedi. Özel’in paylaşımı şöyle:

“Meclis’e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP’de rahatsızlık yarattı.

Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar.

Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok.

Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!”