Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çağrısına Erdoğan’dan Anayasa’yı değiştirelim teklifi

Yayın tarihi: 5 Ekim 2022 Çarşamba 1:23 pm - Güncelleme: 5 Ekim 2022 Çarşamba 1:37 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü ile ilgili meclise kanun teklifi verdiklerini açıklamasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım.” dedi. CHP’den Erdoğan’a ilk tepki geldi.

AKP’nin dilinden düşürmediği ‘yeni anayasa’ tartışması devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün yayınladığı videoda başörtüsü ile ilgili meclise kanun teklifi vereceklerini ve CHP grubunun eksiksiz olarak bu teklifin arkasında duracağını ifade etti. Kılıçdaroğlu videoda, “Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartacağız. Yasal güvenceye alacağız” dedi.

CHP, söz konusu teklifi Meclis’e sundu.

ERDOĞAN “YENİ ANAYASA” ÇAĞRISIYLA KARŞILIK VERDİ

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında yeni anayasa çağrısında bulundu. “Gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım. Arkadaşlarıma talimatı veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere çalışmalarını süratle hazırlayacaklar. Gerisi CHP’nin ve başındaki zata kalmış” diyen Erdoğan, “Hatta, aile kurumumuzu da güçlendirerek ilave değişiklikler de yapalım” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL: ANAYSAYI ÇİĞNEYEN ANLAYIŞLA ANAYASA DEĞŞTİRECEK HALİMİZ YOK

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından ilk tepki CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi. “Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok” diyen Özel, Erdoğan’a tepki göstererek şunları kaydetti:

“Meclis’e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP’de rahatsızlık yarattı. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!”

Bekir Bozdağ’dan ‘yeni Anayasa’ açıklaması! “Yeni Anayasa olmadan yeni Türkiye olmaz”