Erdoğan ve Bahçeli, 50 dakikalık sürpriz görüşmede neler konuştu?

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 6:39 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 8:35 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ankara’da gerçekleştirdiği sürpriz görüşmede yerel seçimlere dönük işbirliğinin konuşulduğu iddia edildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara’da sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Bahçeli’yi Ankara’daki evinde ziyaret eden Erdoğan, 50 dakika süren zirvenin ardından konuttan ayrıldı. Erdoğan ile Bahçeli arasında geçen görüşmede neler konuşulduğu ise Ankara kulislerini bir hayli hareketlendirdi.

ORTAK ÇALIŞMA BAŞLAYABİLİR

Görüşmeyle ilgili olarak yerel seçim hazırlıklarına dikkat çeken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, “İki partinin yerel seçimde yapacağı iş birliği açısından önemli bir toplantı. İş birliği ile belediye meclisinde Cumhur İttifakı’nın çoğunluğu sağlaması yönünde strateji izlenebilir. Ortak çalışmanın bugünden itibaren başlayacağını söyleyebilirim” diyerek kulis bilgilerini aktardı..

51 ŞEHİRDE İŞBİRLİĞİ

Büyükşehirlerde MHP eksenine baktığımızda Adana, Mersin, Antalya’da belediye başkanlıkları MHP’ye bırakılabilir. 51 ile de iş birliğinin kapsamı sıçrayabilir. Bir önceki yerel seçimde iller yoktu. Bu kez 51 il için ayrı ayrı konuşulabilir. MHP son genel seçimde 13 ilde ilk kez milletvekili çıkardı yani oy oranını artırdığı iller var. Nerelerde Cumhur İttifakı olarak başarılı olabiliriz? Tüm bunlar gözetilerek ortak çalışmanın bugünden itibaren başlamasını bekliyoruz. Aday adaylarının netleşmesi kasım ayına doğru olacak gibi görünüyor. Aday adayları netleşirken bir kez daha iki liderin bir araya gelmesi hangi isimlerin aday gösterileceği konusunda birbirlerinin nabzını tutmasını bekliyoruz.”

Muharrem İnce sessizliğini bozdu! Yerel seçimlerde yarışacak iki adayı açıkladı