Erdoğan Suudi Arabistan ve Katar ziyaretine SADAT Başkanı’nı da götürdü

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2023 Salı 2:40 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2023 Salı 2:40 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Alakamız yok” dediği SADAT’ın başkanı Melih Tanrıverdi’nin Suudi Arabistan ziyaretini gerçekleştiren heyette olduğu ortaya çıktı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ben ekonomistim” diyerek savunduğu enflasyonist ekonomi politikalarının merkezi bütçede mali kaynak ihtiyacı doğurması üzerine sıcak para alabilmek için gerçekleştirilen Suudi Arabistan ziyaretinde dikkat çeken bir durum ortaya çıktı.

Ziyareti gerçekleştiren heyetin içerisinde Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mayıs 2022 tarihinde “yakından uzaktan alakası olmadığı”nı söylediği SADAT’ın başkanı Melih Tanrıverdi’nin de olduğu görüldü.

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Melih Tanrıverdi, “Körfez Ziyareti kapsamında Suudi Arabistan’dan ayrılarak Katar Doha’ya ulaştık. Türkiye Katar İş Forumu Türkiye’de 1 tane @SADATdefense” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU SADAT’IN ÖNÜNE GİTMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs 2022’de SADAT’ın önüne gitmiş ve SADAT’ın seçim güvenliğini tehdit ettiğini söylemişti. Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun, gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş. Arapça ‘terör’ ‘tedhiş’ olarak tanımlanıyor, Türkçesi de ‘terör’. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren de bir kuruluş” ifadelerini kullanmıştı.

Recep Tayyip Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına kendisinin SADAT ile alakası olmadığını savunarak yanıt vermişti. Erdoğan, 18 Mayıs 2022 tarihinde yaptığı konuşmada, “SADAT’ın yöneticileri ile yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu bizim şu anda kullandığımız, adeta darbeci oluşum olduğunu söyleyecek kadar bu başkan terbiyesizleşiyor” ifadelerini kullanmıştı.

SADAT’ın Kurucusu Adnan Tanrıverdi de 2016 yılında Erdoğan’ın başdanışmanı olmuştu.

Kılıçdaroğlu bir kez daha uyardı! ‘Rusya’nın Wagner’i, Türkiye’nin SADAT’ıdır’