Kılıçdaroğlu bir kez daha uyardı! ‘Rusya’nın Wagner’i, Türkiye’nin SADAT’ıdır’

Yayın tarihi: 24 Haziran 2023 Cumartesi 6:07 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2023 Cumartesi 6:40 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdi Rusya’da olanlar, umarım ders olur. Çünkü Rusya’nın Wagner’i, Türkiye’nin SADAT’ıdır” açıklamasında bulundu. SADAT’tan Wagner kıyaslamasına tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya, paralı asker grubu Wagner’in başlattığı silahlı ayaklanma üzerinden ‘SADAT’ hatırlatmasında bulundu, “Buradan bir kez daha ilan ediyorum, halk düşmanı hiçbir paramiliter yapıya izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu paylaşımında “SADAT konusunda Saray hükümetini defalarca uyardım. Yetmedi kapılarına dayandım. Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkmak; dilini, bayrağını, anayasasını değiştirmek istediklerini söyledim. Şimdi Rusya’da olanlar, umarım ders olur. Çünkü Rusya’nın Wagner’i, Türkiye’nin SADAT’ıdır. Buradan bir kez daha ilan ediyorum, halk düşmanı hiçbir paramiliter yapıya izin vermeyeceğiz” dedi.

SADAT’TAN YANIT: ‘PARANOYAKLAR’

SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi, ‘Wagner-SADAT kıyaslamasını paranoyaklık’ olarak gördü. Tanrıverdi, Twitter hesabından şöyle yazdı: “Bütün mahareti kahve köşesinde gevezelik yapmak olanlar gibi Twitter müptelaları arasında da iflah olmaz paranoyaklar çıktı elbette. Ama bunlar küçükcük bir hizip diyecektim ki… Az önce @kilicdarogluk balıklama daldı. Mahkum olduğu tazminatı ödemediği için icraya vereceğim ve yeni tazminat davası açacağım…”

Wagner’in darbe girişimi akıllara SADAT’ı getirdi Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin TELE1’e anlattı

EMEKLİ KORGENERAL TELE1’DE UYARDI: TÜRKİYE İÇİN DE BÜYÜK DERS

TELE1’den Barış Önal’a konuşan emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin de SADAT ve Wagner benzerliğiyle ilgili “Bu Türkiye için de büyük bir ders” demiş, şöyle devam etmişti: “Yurt dışında görevlendirilecek insanlara eğitim veriyor olabilirler. Ama bizim askerlerimizin hiçbirine eğitim vermezler. Türkiye onları hiçbir zaman Doğu, Güneydoğu ve Suriye’de kullanmıyor. Türkiye’nin desteklediği muhalifler var. Suriye milli ordusu onlarda Wagner’den farklı bir boyutta. Wagner ve Wagner gibi şirketler gri alanlar oluşturarak devletleri sorumluluktan kurtarmak için kurulan şirketler.”

Putin ‘Yanıtımız sert olacak hainler cezalandırılacak’ dedi, sıkıyönetim ilan etti

Rusya’da Wagner ayaklanması! ‘Rostov ve Voronej’den sonra Lipetsk’e girdiler’

Rusya’da darbe gerginliği! Tanklar, gönüllüler sokakta