Saray’da deprem sürüyor! İstifanın ardından hedefteki isim de görevden alındı

Yayın tarihi: 1 Eylül 2022 Perşembe 10:15 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2022 Cuma 9:06 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, suç örgütü lideri Sedat Peker’in rüşvet iddialarında adı geçen danışmanı Serkan Taranoğlu’nu görevden aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Sedat Peker’in Mine Tozlu Sineren’den rüşvet istediğini iddia ettiği Serkan Taranoğlu’nu danışmanlık görevinden aldığı öğrenildi.

Bloomberg muhabiri Fırat Kozok sosyal medya hesabından, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serkan Taranoğlu’nu görevden aldığını partisinin bu akşamki MYK toplantısında üyelere açıkladı” paylaşımını yaptı.

SEDAT PEKER NE SÖYLEMİŞTİ?

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in ‘yolsuzluk ağı’ iddialarında AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Serkan Taranoğlu’nun isimleri de yer almıştı.

Sedat Peker, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i, AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini, Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu’yu Way Out adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini söylemiş; Burada danışmanlık adı altında 12 milyon TL “rüşvet” istediğini iddia etmişti.

Peker, Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini öne sürmüştü.

Daha sonra Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren ve eşinden acilen 200 bin lira istediğini söyleyen Peker, “Eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki güç, kardeşi Erzurum Milletvekili olan Zehra Taşkesenlioğlu değildir, onun arkasındaki güç eski Enerji Bakanımız Berat Albayrak’ın abisi Turkuaz Medyanın başındaki Serhat Albayrak’tır” demişti.

Sedat Peker’den Yeni Şafak’a: Randevumuzu ileri tarihe alıyorum