Erdoğan Miçotakis’e kapıları kapattı

Yayın tarihi: 28 Haziran 2022 Salı 11:52 am - Güncelleme: 28 Haziran 2022 Salı 12:17 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “İkili görüşmeyi Miçotakis ile gerçekleştirmem mümkün değil” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid’deki NATO Liderler Zirvesi öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Bu sabah Sayın Biden ile bir görüşme yaptık. Bu akşam veya yarın tekrar bir araya gelme arzusunu ifade etti. Biz de olabilir dedik” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Zirvede Ukrayna Savaşı’nı, terörizmle mücadeleyi ele alacağız. İsveç-Finlandiya konusunda haklı tutumumuzu anlatacağım. İsveç ve Finlandiya NATO’ya üye olacaksa, Türkiye’nin güvenlik endişelerini dikkate almak zorunda. Bazı müttefik devlet ve hükümet liderleriyle ikili görüşmeler de yapacağım. Biz NATO’nun 70 yıllık üyesiyiz. NATO Liderler Zirvesi’nde bugüne kadar yapılanlar, 5. madde gündeme getirmek suretiyle soracağız. Türkiye’deki özellikle güneyde veya Türkiye içinde bu teröristlere silahlar verildiği halde NATO burada ne yaptı? En ufak müdahalede bulundu mu? NATO’nun bir numaralı ülkesi ABD. TIR’lar dolusu silahlar ABD’den geldi. Görüşünce de söyleyeceğiz. Nasıl omuz omuza vermiş ülkeyiz ki bütün silahlar PKK’ya YPG’ye gönderiliyor. Kime karşı kullanılıyor bu silahlar? Bu terör örgütlerinin inlerine gelen silahlar kime karşı kullanılıyor? Türkiye’ye karşı kullanılıyor. Daha önce söylediğim gibi bir diğer müttefik Fransa. Aynı şekilde onlar da öyle. Biz bir anda katılmadık. Biz Türkiye olarak yol haritamızı anlık ve süratle belirler gerekli müdahaleleri de anında yaparız.”

BİDEN İLE GÖRÜŞME

“Bu sabah Sayın Biden ile bir görüşme yaptık. Bu akşam veya yarın tekrar bir araya gelme arzusunu ifade etti. Biz de olabilir dedik. ”

MİÇOTAKİS’E KAPILARI KAPATTI

Yunanistan ile yaşanan gerilime de değinen Erdoğan Miçotakis ile görüşmeyeceğini söyledi. Erdoğan şunları söyledi: “İkili görüşmeyi Miçotakis ile gerçekleştirmem mümkün değil. Bizim Yunanistan ile olması gereken neyimiz var? Strateji toplantımız vardı. Kaldırdık. Yunanistan ile Yüksek Düzeyli Stratejik Toplantısı yapmamız imkansız. Şimdi bunu yapmış bir liderin Miçotakis ile orada görüşmesi mümkün mü? Hayır. Bundan sonra kendilerine çekidüzen verecekler. Ondan sonra ona göre bakar, yol haritamızı çizeriz.”

Mustafa Sarıgül Yunan Parlamentosu önünde Türk bayrağı açtı