Mustafa Sarıgül Yunan Parlamentosu önünde Türk bayrağı açtı

Yayın tarihi: 25 Haziran 2022 Cumartesi 4:56 pm - Güncelleme: 25 Haziran 2022 Cumartesi 4:56 pm

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Yunanistan’ın başkenti Atina’da bulunan Yunan Parlamentosu önünde video çekerek Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e seslendi. Sarıgül, “Miçotakis silahlardan elini çek” dedi.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilim giderek tırmanırken bir hamle de Mustafa Sarıgül’den geldi. Yunanistan’ın başkenti Atina’ya giden Sarıgül, Yunan Parlamentosu önünde Türk Bayrağı açtı.

“AMERİKA’DAN MEDET UMMA, TÜRKİYE’DEN DOSTLUK ARA”

Parlamentonun önünde video çekip sosyal medya hesabından paylaşan Sarıgül, “Şu anda Yunanistan’dayım. Amerika’dan medet umma, Türkiye’den dostluk ara. Miçotakis silahlardan elini çek. Barışa gel bak biz buradayız” ifadelerini kullandı.

 

“TDP GENEL SEKRETERİ SALDIRIYA MARUZ KALDI”

Mustafa Sarıgül açıklamasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda partisinin genel sekreterinin saldırıya uğradığını iddia etti. Paylaşımda “Yunanistan Parlamentosu önündeki basın açıklamamız kendini bilmez, birkaç Türk düşmanı tarafından engellenmek istendi. TDP Genel Sekreteri Sayın Teoman Mutlu sözlü ve fiili bir saldırıya maruz kaldı. Sağduyu ve aklı selimle sorun çözüldü. Sayın Mutlu ve ben iyiyiz, güvendeyiz” ifadeleri yer aldı.