Erdoğan ile Haniye dostluğunu hatırlatan Hüsnü Mahalli: Bu nasıl çelişki?

Yayın tarihi: 11 Nisan 2024 Perşembe 4:21 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2024 Perşembe 4:21 pm

Haber: Özlem Aktürk

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında üç oğlu ve torunları öldürülen Hamas Lideri Haniye ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında kişisel bir dostluğun olduğunu söyleyen gazeteci Hüsnü Mahalli, “Bu nasıl çelişki?” diye sordu.

Gazeteci Hüsnü Mahalli İsrail ile Türkiye ilişkilerini TELE1’de değerlendirdi. Mahalli şunları söyledi:

“Latin Amerika’nın hemen hemen bütün ülkeleri son 6 ay için söylüyorum hepsi Filistin hakının yanında yer aldı. Güney Afrika Uluslararası Adalet Mahkemesi’ne başvurdu. Latin Amerika’da da bazı ülkeler buna destek verdi. Dolayısıyla dünyanın her tarafında gösteriler yapıldı ve yapılıyor.

Türkiye’ye geldiğimizde, maalesef AKP bir çelişki içerisinde. Erdoğan ile Fidan Haniye’yi telefonla aradılar. Heniyye ile Erdoğan arasında kişisel dostluk var. Şimdi bu dostluk var ama sen Türkiye’den her şeyi gönderiyorsun ‘katil’ Netanyahu’nun devletine. Yakıttan tut da, bor madenine, çeliğe, suya, domatese, patlıcana, hıyara aklına gelen her şeyi gönderiyorsun. Gübre, patlayıcı, dinamit… Her şeyi gönderiyorsun. Öbür taraftan Heniyye senin kişisel dostun. Bu nasıl bir çelişki? Şimdi ne yapacak Erdoğan ya da ne yapacak Türkiye?”

Hüsnü Mahalli Leyla Zana’nın Nevruz’daki sözlerini yorumladı

Kaynak: TELE1