Erdoğan ile görüşen Memur-Sen’den zam açıklaması

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 12:15 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 5:53 pm

Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memurlara ek zam konusunu görüşmek üzere AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüştü.

Asgari ücretin açıklanması sonrası memurlar ve emekliler hükümetin alacağı ek zammı bekliyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dün Çalışma Bakanı Bilgin’le de görüşerek memurlara verilmesi gereken ek zam talebini iletmişti. Yalçın, bugün de Erdoğan ile görüştü. Görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü.

MEMUR-SEN’DEN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Erdoğan ile görüşen sendika başkanı Ali Yalçın’ın görüşmeye ilişkin açıklamaları şu şekilde:

“-Kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik.

-Ek Zam beklentimizi aktardık.

-Gelir Vergisine ilişkin uygulanacak istisna olumlu olmakla birlikte, sosyal adaletin gelir dağılımında sağlanması noktasında bazı sorunlar/sıkıntılar içerdiğini; düzenlemeyle, kısmi artışlarla az kazanana az, çok kazanana çok ilave gelir yansıtılacağını ifade ettik.

-Gelir vergisinde yapılan düzenleme ile ortaya çıkan eşitsizliğin giderilmesi başta olmak üzere kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ek zam/ilave ödemenin biran önce gerçekleştirilmesi noktasında hassasiyetlerimizi dile getirdik.

-Toplu Sözleşme hükmümüz gereği 3600 Ek Gösterge/Ek Göstergeler ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda atılacak adımlara ilişkin sürecin hızlandırılması noktasında beklentilerimizi paylaştık.

-Ek zam dahil tekliflerimiz için Çalışma Bakanı ile bir araya geleceğiz.”

Memur-Sen ek zam talebini Bakan Bilgin ile görüştü