Memur-Sen ek zam talebini Bakan Bilgin ile görüştü

Yayın tarihi: 21 Aralık 2021 Salı 5:48 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2021 Salı 5:48 pm

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın CNN Türk’te memurlara verilecek ek zam ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bu düzenleme ile memurun ek zam beklentisi karşılanmaz. Biz yıllardır mücadele ediyoruz. Devlet memurundan vergi almasın zaten en düşük devlet memuru maaşı beli. Bu anlamda yıllardır mücadele veriyorduk. Asgari ücret tutarı kısmından muaf tutulan kısım bir artıdır ve teşekkür ettik. Bu ciddi bir şey getirildi diye algılanmasın.”

‘BAKAN BİLGİN İLE BİR ARAYA GELDİK’

“Rakam ciddi bir rakam olarak gözükebilir bunun yansıyacağı kesime göre bu değişiyor. Mutlaka ek zam uygulamasının devreye alınması gerekiyor. 163 lira 173 lira gibi rakamlarla bir avantaja düşüldüyse diğerlerinde 800 lira olduysa ek zam bu makası daha da açacaktır. Seyyanen memur zammına ağırlık veriyoruz. Seyyanen bir iyileşme olmalı.

Sayın Vedat Bilgin ile bir araya geldik. Düzenlemenin kamuoyuna ifade edildiği gibi bir genelleme içerisinde kurulacak cümlenin sağlıklı bir cümle olmadığını gerçekçi rakamlar üzerinden konuşulması gerektiğini ifade ettik. Ve ek zam görüşmelerimizin bir an önce başlamasını istedik. Sayın Bakan Aralık ayı enflasyonunu beklenmesi gerektiğine işaret etti. Biz toplu sözleşmeyi yaptıktan sonra marketteki tüketici fiyatlarındaki yükselişler memurun alım gücünü düşürdü biz bunu yukarı çıkarmak için ek zamla durum telafi edilsin.”

Tüm çalışanları ilgilendiren vergi kararında flaş gelişme… TBMM’de kabul edildi!