Erdoğan ‘giderlerse gitsinler’ demişti! Hekim açığını kapatmak için emekli hekimlere görev çağrısı

Yayın tarihi: 16 Ekim 2023 Pazartesi 5:49 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2023 Pazartesi 5:59 pm

Sağlık Bakanlığı, hekim açığını kapatmak için 65-72 yaş aralığındaki hekimlere ‘görev’ çağrısı yaptı. Söz konusu çağrı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14-28 Mayıs genel seçimleri öncesinde Avrupa’ya göç eden doktorlar için kullandığı ‘giderlerse gitsinler’ ifadesini akıllara getirdi.

Sağlık Bakanlığı, ülkede yaşanan hekim açığını kapatmak için ilan açtı. Bu kapsamda 65-72 yaş aralığındaki hekimlerden de atama talebi toplanıyor.

NTV’nin haberine göre, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, uzman diş tabibi ve tabip unvanlarında 18 Ekim Çarşamba gecesine kadar talep toplanacak.

Türk Tabipleri Birliği tarafından paylaşılan rapora göre; 2023’ün ilk yarısında 2 bin 285 doktor, yurt dışına gitmek için gerekli olan iyi hal belgesi için başvurmuştu.

ERDOĞAN ‘GİDERLERSE GİTSİNLER’ DEMİŞTİ

Hekimler, maruz kaldıkları olumsuz koşulların düzeltilmemesi nedeniyle Avrupa’ya göç etmeye başlamıştı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 14-28 mayıs genel seçimleri öncesinde doktorların taleplerini dinlemek yerine hekimleri ‘giderlerse gitsinler’ diyerek hedef almıştı.

Erdoğan “Açık konuşuyorum. Varsın gidiyorlarsa gitsinler… Bizler de üniversiteyi bitiren doktorlarımızı istihdam edip yolumuza devam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle buraya davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Şu anda asistan doktorlarımızla yola devam ederiz. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Doktorluk gibi aziz bir mesleği, sadece paraya dayamak insani değildir” demişti.

Erdoğan “Giderlerse gitsinler” demişti! Türkiye, kişi başına düşen doktor sayısında Avrupa’da sonuncu