Erdoğan: Daha önce hiçbir ABD lideriyle bunu yaşamadım

Yayın tarihi: 24 Eylül 2021 Cuma 1:47 pm - Güncelleme: 24 Eylül 2021 Cuma 6:30 pm

AKP’li Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Amerika ve Rusya ile olan ilişkilere ilişkin konuşan Erdoğan, “Daha önce hiçbir ABD lideriyle bunu yaşamadım” dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Sayın Biden ile olan görüşmelerde o istenilen neticede değilim dedim. Şu an itibariyle de aynı şeyi düşünüyorum. 2 NATO ülkesi olarak bizim çok daha farklı bir konumda olmamız gerekir. Eğer beklenen noktada değilsek bunları da ifade etmek gerekir. Ben şu ana kadar Amerika’daki liderlerin hiçbiriyle böyle bir şey yaşamadım ama şu an maalesef böyle bir durumdayız. Amerika ile münasebetlerimiz 2 NATO ülkesi olarak böyle olmamalı. Terör örgütleriyle ilgili mücadelede Amerika şu anda beklenenin çok çok üstünde destek veriyor.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Putin’den beklentilerim çok daha farklı. Suriye’de rejim maalesef ülkemizin güneyinde bir tehdit oluşturuyor. Burada bir dost ülke olarak da Rusya’dan dayanışma gereği olarak farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de güneyde birlikte yürütmemiz lazım. Amerika Suriye ile şu anda pek ilintili değil. Rusya ile ikili münasebetlerimizi ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz. Hedefimiz 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak. Bunu belirlediysek gerekli kılıyorsak, münasebetlerimizin çok çok farklı olması lazım.

YENİ TEDBİRLER Mİ ALINACAK?

Yeni bazı tedbirleri almak Bilim Kurulu’nun alanı. Dün bakanım, “Maskeden taviz veremeyiz” dedi. Bilim Kurulu’nun maske konusunda hassasiyeti var. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Ben vefata çok önem veriyorum. Vefatla birlikte vakaların inmesi başat tedbirlerimiz olacak.”

Erdoğan yönetiminden Washington’da milyon dolarlık lobi atağı