Erdoğan Anıtkabir özel defterinde ekonomiyi övdü

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2022 Salı 11:47 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2022 Salı 11:47 am

Büyük Taarruz’un 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’de devlet erkanının katılımıyla tören düzenlendi. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere çizdiğiniz hedefler istikametinde ilerletmeye, başta ekonomi, savunma ve diplomasi olmak üzere her alanda güçlendirmeye devam ediyoruz. ” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı, ülkenin dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. Büyük Taarruz’un 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla başkent Ankara’da düzenlenen törende AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti.

Erdoğan başkanlığındaki heyette TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AKP’li Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yer aldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve törende hazır bulunan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Millî Kulesi’ne geçti.

“EKONOMİ, SAVUNMA VE DİPLOMASİDE GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Anıtkabir defterini imzalayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Aziz Atatürk, şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından Büyük Zafer’in 100’üncü seneyi devriyesinde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, Büyük Millet Meclisi’nin mümtaz üyelerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Kahraman şehitlerimizden aldığımız ilhamla Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere çizdiğiniz hedefler istikametinde ilerletmeye, başta ekonomi, savunma ve diplomasi olmak üzere her alanda güçlendirmeye devam ediyoruz. Küresel salgın krizini alnının akıyla atlatan ülkemiz, bölgesinde yaşanan çatışmaları da başarıyla yönetmekte, barış ve istikrarın yeniden tesisi için tüm dünyanın takdirini toplayan diplomatik hamlelere imza atmaktadır. Büyüyen, güçleneni, özgüveni yüksek vatandaşlarıyla birlikte mazlumların da umudu olan bir Türkiye’nin inşasını ne müstevilerin oyunları ne de eli kanlı terör örgütlerinin saldırıları engelleyemeyecektir. Ruhun şad olsun.”

Erdoğan: Mikser devam et devam