Erbil’deki saldırı üstlenildi, ABD’den açıklama geldi

Yayın tarihi: 16 Şubat 2021 Salı 11:39 am - Güncelleme: 16 Şubat 2021 Salı 12:25 pm

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de havalanı ve yerleşim bölgelerine düzenlenen ve bir kişinin öldüğü saldırıyı ismi pek bilinmeyen ‘Evliya el Dam’ adlı örgüt üstlendi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise sorumlulardan hesap sorulacağını söyledi.

Erbil’deki roketli saldırıları ismi pek bilinmeyen ‘Evliya el Dam’ adlı örgüt internet üzerinden üstlendi. ABD ve Irak, geçen yıl bir dizi benzer küçük grubun ortaya çıktığına işaret ederek, bu grupların arkasında İran yanlısı örgütlerin bulunduğunu tahmin ediyor.

ABD, askeri üssünün de bulunduğu havalimanı bölgesine düzenlenen füzeli saldırıyla ilgili “Öfkeliyiz” açıklamasını yaptı.

Blinken adına bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “IKBY bölgesine yapılan bugünkü füzeli saldırıdan dolayı öfkeleyiz. İlk bilgiler, saldırıların bir sivil müteahhidi öldürdüğünü, bir Amerikan servis üyesi ve birkaç Amerikalı müteahhit de dahil olmak üzere koalisyonun birkaç üyesinin yaraladığını gösteriyor. Bu saldırıda hayatını kaybeden sivil müteahhidin sevdiklerine, bu acımasız şiddet olaylarına maruz kalan masum Irak halkına ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Olayı görüşmek, sorumluları soruşturma ve sorumlu tutma yönündeki tüm çabalara desteğimizi taahhüt etmek için IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’ye ulaştım.”

Erbil’de ABD askeri üssünün de bulunduğu havaalanına füze saldırısı!