Epic Games’in Apple ile olan mücadelesi tam gaz devam ediyor

Yayın tarihi: 31 Ocak 2022 Pazartesi 1:00 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2022 Pazar 2:24 pm

Epic Games’in, Apple ile mücadelesinde destekler ciddi anlamda artıyor. Şirket girdiği antitröst davasında artık önemli müttefiklerlere sahip.

CNET ve FOSS Patents, Microsoft, Electronic Frontier Foundation ve 35 eyaletin başsavcıları Epic davasını desteklediklerini duyurdu. Çoğu şirket ABD Dokuzuncu Daire Temyiz Mahkemesi’ne brifing verip Epic Games’in yanında olduklarını belirtti. Eyaletler, Apple’ın App Store kurallarında uyguladığı sistemi doğru bulmadıklarını ve üçüncü taraf ödeme kurallarının esnetilmesi gerektiğini savundu. Mahkeme ayrıca, özete göre, Apple’ın iddia edilen rekabet karşıtı davranışının da diğer şirketlere zarar verdiğini gördü.

Epic Games

Microsoft, mahkemede rekabeti ve yeniliği sürdürme konusundaki ilgisini belirtti. Microsoft’a göre Apple’ın App Store’daki bulut oyun hizmetlerine yönelik etkili yasağı, örnek olarak Xbox Game Pass Ultimate’a zarar verdiğine inanıyor.

Apple’ın tavrı şaşırttı

Apple’a karşı bu kadar şikayet olmasına rağmen henüz App Store kurallarında bir değişikliğe gidilmiş de değil. Apple şansına güveniyor diyebiliriz. Apple’ın CNET’e yaptığı açıklamada , bölge mahkemesinin kararının “iyimser” olduğunu ve “harika bir fırsat” sunacağını söyledi. Bu oldukça şaşırtıcı. Çünkü tüm bu olumsuz yorumlara rağmen Apple kesinlikle tavrını bozmadı. Microsoft, EFF ve eyaletlerin de şikayetçi olması mahkemenin yönünü değiştirebilir. Epic temyizini kazanır ve daha fazla zorlukla karşılaşmazsa, Apple’ın App Store’da daha fazla reform yapması gerekebilir.

Mortal Kombat filmini sevenlere müjde!