EPDK, akaryakıt sektörü temsilcilerini toplantıya çağırdı

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 11:51 am - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 2:39 pm

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, peş peşe zamlanan akaryakıt fiyatlarını konuşmak ve ‘çözüm’ üretmek için sektör temsilcilerini toplantıya çağırdı. Akaryakıt temsilcilerinin sorunlarının da dinleneceği toplantı 16 Mart 2022’de gerçekleşecek.

Akaryakıt zamları ardı ardına gelmesi vatandaşı zor duruma soktuğu kadar akaryakıt bayilerini de zor duruma soktu. EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıt bayilerinin durumunu sürekli olarak ifade  ederken Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) yeni bir hamle geldi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt sektörünün sorunlarını dinlemek üzere 16 Mart 2022’de bir toplantı gerçekleştirecek. NTV’nin haberine göre akaryakıt bayilerinin durumu ile ilgili değerlendirmeler yapılacak.

Bayilerden gelen talepler çerçevesinde örneğin nakit satışlara daha düşük fiyatlı tarife belirlenip belirlenemeyeceğine bakılacak. Nakliye ücretlerine düzenleme yapılması yönünde talep değerlendirilecek. Fiyat artışlarının satışlara etkisinin de değerlendirildiği bir zirve olacak.

EPGİS VE EPDK TARTIŞMASI

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz,   katıldığı bir TV programında 9 Mart’ta akaryakıta gelen zamların iptal edildiğini duyuran Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nı (EPGİS) piyasayı manipüle etmek ile suçlamıştı. EPGİS, sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak asıl müdahalede bulunanın EPDK olduğunu öne sürerek Mustafa Yılmaz’ın savcılığa suç duyurusunda bulunmasını istemişti.

CNN Türk EPGiS’e de söz hakkı vermedi! Dava açın