Enver Aysever’den Merdan Yanardağ’ın kurmaca video ile gözaltına alınmasına tepki: Hakikati değiştirmek gibi bir durum var!

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 7:29 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 7:29 pm

Gazeteci Enver Aysever TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Aysever, “Ortada dünyanın her yerinde ifade özgürlüğü sayılacak bir ifade var” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözleri çarpıtılarak troller tarafından sosyal medyada yayınlandı. Troller tarafından hedef alınan Yanardağ, sözlerinin bağlamından koparıldığını anlattığı ve yayınlanmayan görüntüleri yeniden yayınladığı özel yayın esnasında TELE1’e gelen Terörle Mücadele Şube polis memurları tarafından gözaltına alındı. Yanardağ’ın gözaltına alınmasına gazeteci Enver Aysever TELE1 ekranlarından tepki gösterdi.

Zafer Arapkirli’den Merdan Yanardağ tepkisi: Faşizmin klasik taktiği!

Aysever, Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“İki mesele var birincisi ortada dünyanın her yerinde ifade özgürlüğü sayılacak bir ifade var. İçeriğini beğenmiyorsanız eleştirirsiniz. Hangi açıdan olursa olsun bir gazetecinin toplumu kin ve nefrete sevk etmek gibi bir konumu olmaz. Çünkü onu seyredeneler aynı zamanda karşıt görüşünde olabileceği bir  ortamdalar. Bir muhalif kanaldalar. Bir diğer husus ise dezenformasyon yasası çıkardı. Özellikle yandaş medyanın yaptığı gibi hemen ve hızla kesip biçip anlamını değiştirerek hakikati değiştirmek gibi bir durum var. Suçlanmış olacağınız verilere hakiki olmayan bir yerden maruz kalıyorsunuz ve derdinizi anlatana kadar iş işten geçmiş oluyor. Merdan Yanarda Türkiye’nin bir aydını olarak bütünlüklü bir konuşma yapmış onu kesip biçip ‘ bu hain, bu terörist’ diyorsunuz. Böyle bir tablo var.”