Enez halkı topraklarında bentonit ocağı istemiyor
22 Mart 2022 Salı

Edirne’nin Enez ilçesinde Benez Madencilik tarafından Bentonit maden ocakları yapılmak isteniyor. Enez halkı, ‘Halkın Katılım Toplantısı’nın kapalı bir mekanda yapılmasına tepki gösterdi.
Edirne Enez’de Benez Madencilik tarafından “Bentonit Ocağı Kapasite Artışı, Kırma-Eleme, Öğütme Ve Paketleme Tesisi İlavesi Projesi” yapılmak isteniyor. İddiaya göre yapılmak istenen proje 8 bin dönüm tarım arazini ve 22 bin dönüm orman arazisini yok edecek.
Enez’e bağlık Şehitler Köyü’ndeki bir kahvede Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) uygulamaları kapsamında “Halkın Katılımı Toplantısı” düzenlendi. Topraklarına bentonit ocağı yapılmasını istemeyen Enez halkı, toplantının kapalı bir mekanda yapılmasına tepki göstererek, “Dışarı,Dışarı,Dışarı” sloganı attı.
Halk ayrıca topraklarında yapılmak maden ocağı yapılmasını ellerindeki pankartlarla protesto etti. Enezli kadınların ellerinde tuttuğu bir pankartta, “Toprağun üstü altından değerlidir” yazdığı görüldü.
Siyanürlü altın madenine karşı direnenler 7 yıl sonra beraat etti
Benzer Haberler
Fatih Erbakan LGBTİ+’ları hedef aldı: Ahlaksızlıktır
23/05/2022 21:30
Bakan Koca ‘1000’ rakamına dikkat çekmişti! Covid-19 tablosu yayınlandı
23/05/2022 21:13
Gazeteci Ali Ekber Ertürk hayatını kaybetti
23/05/2022 20:54
İngiliz turist İstiklal Caddesi’nde bıçaklanarak gasbedildi
23/05/2022 20:53
TÜİK dikkate alınmadı AVM kiraları uçtu
23/05/2022 20:41
Johnny Depp-Amber Heard davasında “Türkiye” ayrıntısı!
23/05/2022 20:19