En Hızlı Web Hosting Nereden Alınır? | En İyi Hosting Firmaları

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 1:04 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 1:04 pm

İnternet sitesi kurmak için geliştirilen hazır araçlarla artık çok kısa süre içinde dijital ortamda varlık sağlanabiliyor. Hazır şablonlar, hızlı eklenti kurumları gibi birçok araç dakikalar içinde bir internet sitenizin olmasına yardımcı oluyor. Öte yandan internet sitesinin yayın hayatına başlaması için farklı araçlara da ihtiyaç duyuluyor. Bunların en temeli ve başlangıç noktası bir hosting servisidir.

Hosting, internet sitesi ya da uygulamasının dijital ortamda yayınlanabilmesi için kullanılan hizmettir. İnternet sitenizde yayınlanacak metinlerin, görsellerin, dosyaların ve belgelerin barındırıldığı alan da denilebilir. Bu alan, kesintisiz olarak hizmet veren ve ziyaretçilerin online olarak bağlanabildiği bir sunucuda tutulur. Web hosting hizmeti sitenizin güvenliği ve çalışma hızı için çok önemlidir.

Güvenilir Hosting Firması Nasıl Seçilir?

Her yıl binlerce internet sitesi siber saldırıya uğrar. Siber saldırılar, internet sitelerinin güvenlik açıklarından içeri sızılarak yapılır. Güvenlik açıkları donanım ve yazılım ile ilgili yapılabileceği gibi yönetsel zafiyetler de bu açıklara sebep olabilir. Saldırı, hizmet kesintisinin yanı sıra veri çalınmasına ve maddi kayıplara da neden olabilir. Hosting hizmeti sürecinde verilen açıklar da internet sitesini saldırılara açık hale getirebilir. Riski önlemek için hizmet alınan firmanın güvenilir olması şarttır.

Güvenlik konusu hem site sahibinin kendi verileri hem de ziyaretçilerin verileri açısından ele alınmalıdır. Güvenilir iş ortakları ile çalışmayan bir sitede sadık bir ziyaretçi kitlesi sağlamak mümkün olmaz. Örneğin, sitenize erişim sıklıkla kesintiye uğruyorsa bu müşteride güvensizlik yaratır. Ödeme ve kapasite kullanımında bir aksaklık yok ise bu kesintilerin muhtemel kaynağı, sunucu veya hosting sürecinde yaşanan problemler olur. Web hosting firmasının güvenilirliğini anlamak için aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir.

Referanslar İncelenmelidir

Güvenilir bir hosting firması seçebilmek için öncelikle referanslarını incelemelisiniz. Hizmet verdikleri firmalar ile görüşebilir, onlardan geri dönüş alabilirsiniz. Natro, Türkiye’de 200 binin üzerinde web sitesini barındırarak, en iyi hosting firmaları listesinin başında gelir.

Uptime Oranı Yüksek Olmalıdır

Web hosting hizmetinin güvenliğini gösteren bir başka veri de sunucunun uptime oranıdır. Uptime oranı bir makinenin aktif olarak kullanılabildiği zamanı gösterir. Örneğin, uptime oranı %98 olan bir sunucunun yılda 175 saat çalışmaması beklenir. Yani bu, sunucuda tutulan bir internet sitesine yılda 7 gün erişilememesi anlamına gelir. Kişisel bloglar açısından bu çok anlamlı bir veri olmayabilir. Özellikle kurumsal şirketler ya da ticari platformlar için 1 saatlik erişim sıkıntısı bile hem maddi kayba hem müşteri kaybına neden olabilir. Natro, %99,9 uptime oranı ile hizmet vererek kesinti süresini minimize eden bir altyapıyla çalışır.

Aktif Satış Sonrası Destek Hizmeti Verilmelidir

Hosting konusunda en önemli konulardan biri de müşteri destek hizmetleridir. Dijital mecra çok hızlı ve aktif bir platformdur. Günler hatta saatler süren sorunları affetmez. Bu nedenle, yaşanan sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi gerekir. Aktif bir müşteri destek hattı size bu konuda destek olacaktır. Satış sonrası hizmetlerin bir diğer önemi de site sahibi ile müşterisi arasındaki güveni tesis etmeye yardımcı olmasıdır. Örneğin, sistemde planlı bir kesinti olacağının bilgisi önceden verilmelidir. Böylece, site sahibi ziyaretçilerine gerekli bilgiyi vererek erişim sıkıntısının herhangi bir sorundan kaynaklanmadığını gösterebilir.

Web Hosting Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hosting, sitenizin yayınlanması ve erişilebilirliği için temel araçlardan biridir. Aldığınız hizmetin kalitesi, sitenizin performansını doğrudan etkileyecektir. İhtiyaçlarınız ve mevcut donanımınızla uyumlu bir hizmet almanız gerekir. Bu nedenle, web hosting seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları bilmek gerekir.

İşletim Sistemi

Hosting paketleri, kullanılan işletim sistemine göre ikiye ayrılır. Linux işletim sistemi kullanan hosting PHP, MySQL kullanan siteler ile WordPress gibi CMS sistemlerini barındırabilir. Windows tabanlı hosting ise ASP dili ile kodlanan siteleri barındırır. MSSQL ve Access veri tabanı ile uyumludur. HTML uzantılı siteler iki tür içinde de barındırılabilir.

Web Sitesi Sayısı

Birden fazla web siteniz var ise hepsini aynı hosting üzerinde tutmak, hem daha az maliyetli hem de daha kolay yönetilebilir yöntemdir. Bu olanaktan yararlanmak için hosting paketinin kaç web sitesi barındırma olanağı sunduğunu bilmek gerekir.

Disk Alanı

Hosting disk alanı, veri saklama kapasitesini gösterir. İnternet sitenizin türüne göre ihtiyacınız olan disk alanını tespit edebilirsiniz. Disk kapasitenizi doldurduğunuzda yeni yer açana ya da kapasitenizi yükseltene kadar site erişimi duracaktır. Eğer, siteniz kişisel bir blog değil ve ticari amaçlar güdüyorsa, sınırsız alana sahip paketleri tercih etmenizi öneririz.

Trafik

Site ziyaretçilerinin veri alışverişi site trafiği olarak adlandırılır. Web hosting paketinde sunulan trafik limiti, aylık veri gösterim kapasitesini belirtir. Trafik kapasiteniz dolduğunda siteye erişim bir sonraki aya kadar engellenir. Sitenin yeniden aktif edilmesinin yolu, trafik alanını yükseltmektir. Bu da ekstra bir maliyete sebep olur. Eğer sitenizin reklam geliri elde etmek dahil, ticari amaçları var ise sınırsız trafik akışı olan bir paket seçmeniz gerekir.

Veritabanı

Veritabanı, verilerin depolandığı alandır. Veri tabanı kullanımı işletim sistemi ile de bağlantılıdır. Hosting paketleri genel olarak SQL bağlantılı veri tabanlarını kullanır. MySQL, PHP kullanılarak yazılan bir site için kullanılırken; MsSQL ASP dili ile kodlanan siteler için kullanılır. MySQL, WordPress ile yapılan sistemlerde kullanılır. Ücretsiz ve yaygındır. MsSQL ise ücretlidir ve daha çok kurumsal firmalar tarafından kullanılır.

Subdomain

Özellikle kurumsal kullanıcılar ya da platformlar için belirleyici bir özelliktir. Subdomain, sitenizin altında farklı projeleri kendi adıyla çalıştırmanızı sağlar. Örneğin, site.com.tr adresi altına proje.site.com.tr gibi bir bağlantı ile projenizi tanıtabilirsiniz.

E-Mail

Web siteye özgülenen e-mailler, kurumsal bir göstergedir. Hem çalışanlara hem de farklı birimlere özgülenen e-postalar profesyonel siteler için tercih edilir. Kişisel bloglar için ise iletişim gibi tek bir e-mail adresi yeterli olabilir.

Kontrol Paneli

Kontrol paneli de tıpkı veritabanı gibi, kullanılan işletim sistemine bağıntılı bir araçtır. Panel, teknik anlamda karışık yazılımlara bulaşmadan sitenizi yönetebilmenizi sağlar. Linux işletim sistemleri için cPanel kullanılırken, Plesk iki işletim türüne de uyumlu şekilde çalışabilir.

Natro ile En Hızlı ve Avantajlı Web Hosting Hizmeti

Sektörde köklü ve deneyimli bir firma olarak Natro, farklı web hosting paketleri ile hem hızlı hem de avantajlı hizmet almanızı sağlar. Natro web hosting paketlerini rakiplerinden ayıran temel özellikleri aşağıda bulabilirsiniz.

Multi Cloud Hosting Teknolojisi

Natro’nun tüm hosting paketlerinde bulunan Multi Cloud hosting, işletim sisteminden bağımsız olarak sitenizin barındırılmasını sağlar. Yani sitenizi ister Linux ister Windows platformda barındırabilirsiniz. Bununla ilintili olarak, siteniz hem cPanel hem de Plesk üzerinden kontrol edilebilir.

Sınırsız Barındırma

Sitenizi kişisel bir not defteri gibi kullanıyorsanız, Natro Başlangıç paketi sizin için daha az maliyetli bir opsiyon olacaktır. Ticari bir hedefiniz var ise, diğer tüm Natro paketlerindeki sınırsız disk alanı ve trafik kapasitesi fırsatını değerlendirebilirsiniz.

Tek Tıkla Kurulum

Natro hosting paketleri, ihtiyacınıza uygun olan uygulamaları tek tık ile kurmanızı sağlar. Geniş hazır uygulama çeşitliliği ile ihtiyacınız olan uygulamayı hemen kurabilirsiniz.

%99,9 Uptime Oranı

Natro hosting hizmetini %99,9 uptime oranı ile verir. %0.1’lik kesinti oranını öngörülemeyen sorunlara karşı hata payı olarak düşünebiliriz. Kısacası, kesintisiz hizmet için Natro’yu seçebilirsiniz.

7/24 Müşteri Desteği

Hosting hizmetinin en önemli ayaklarından biri olan satış sonrası hizmet Natro ile sorun olmaktan çıkar. Haftanın her günü ve günün her saati ulaşabileceğiniz uzmanlar, sorunlarınızı çözmek için hazırdır.

Son olarak, Natro tarafından kullanılan tüm sunucular Litespeed özelliğine sahiptir. Bu özellik ile en hızlı ve en avantajlı hosting paketlerini müşterileri ile buluşturur. En iyi hosting firması olan Natro’da web sitenizi güvenle barındırabilirsiniz.