Emre Kongar, Yanardağ’ın mektubunu okudu!

Yayın tarihi: 7 Eylül 2023 Perşembe 8:39 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2023 Perşembe 8:39 pm

Prof. Dr. Emre Kongar, canlı yayında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklanarak gönderildiği, Silivri Cezaevi’nden yazdığı son mektubu okudu.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ‘4 Soru 4 Yanıt’ programında AKP’nin, Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ tam 74 gündür tutuklu.

Yanardağ tutuklu bulundurulduğu Silivri Cezaevi’nden mektup yazdı. Yanardağ’ın “18 Dakika” programında partneri olan Prof. Dr. Emre Kongar mektubu, canlı yayında okudu.

“AKLIM TELE1’DE”

Kongar’ın mektuptan okuduğu kısımlar şöyle:

“Aklım TELE1’de! oraya çok emek verdik. Önemli bir toplumsal ve demokratik mevzi. Ülke için, ulus için, halk için ve bizim için çok gerekli. Yaşamsal bir önemi var. Bu nedenle hapiste bile elimden geleni yapmaya, TELE1’i yaşatmaya çalışıyorum. Öncelikli işimiz bu diye düşünüyorum”

Emre Kongar, Merdan Yanardağ’ın mektubunu okudu!