Emre Kongar, Merdan Yanardağ’ın mektubunu okudu!

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2023 Perşembe 8:37 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2023 Perşembe 8:37 pm

Prof. Dr. Emre Kongar, canlı yayında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklanarak gönderildiği, Silivri Cezaevi’nden kendisine yazdığı mektubu okudu.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ‘4 Soru 4 Yanıt’ programında AKP’nin, Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ tam 60 gündür tutuklu.

Yanardağ tutuklu bulundurulduğu Silivri Cezaevi’nden Prof. Dr. Emre Kongar’a mektup yazdı. Yanardağ’ın “18 Dakika” programında partneri de olan Kongar mektubu canlı yayında okudu.

Kongar’ın mektuptan okuduğu kısımlar şöyle:

“Zamanımı olabildiğince verimli geçirmeye çalışıyorum. Bol bol ve sistematik bir şekilde okuyorum. Yazılarımı yazıyorum, notlarımı tutuyorum, spor yapıyorum. Hayatımı disipline aldım, fazla kilolarımı verdim. Sağlığım da gayet iyi. Ne de olsa deneyimliyim.

Aklım TELE1’de… Oraya çok emek verdik. Önemli bir toplumsal ve demokratik mevzi. Ülke için, ulus için, halk için ve bizim için çok  gerekli. Yaşamsal bir önemi var. Bu nedenle hapiste bile elimden geleni yapmaya TELE1’i yaşatmaya çalışıyorum. Öncelikli işimiz bu diye düşünüyorum”

Kongar, Yanardağ’ın mnektubunda yazdığı sözlere dair, “TELE1, istedikleri kadar susturmaya çalışsınlar, Türkiye’nin medya tarihinde çok önemli bir aşamadır” dedi.

Kongar, TELE1’in tek finansmanının izleyicilerinin olduğunu vurguladı.