Emre Kongar: TELE1’e verilen ceza ile Diyanet’i dokunulmaz yapmaya çalışıyorlar!

Yayın tarihi: 21 Ekim 2022 Cuma 7:52 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2022 Cuma 7:52 pm

"DİYANET'İ DOKUNULMAZ YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR"

İkincisi mantık hatası var. gücünüz yetiyorsa söyleyenleri cezalandırmaya kalkarsanız. O da mümkün değil. Diyanet'i dokunulmaz yapmaya çalışıyorlar.


Diyanet fevkalade tartışmalı. Din açısından da tartışmalı ulemanın da hukuk açısından da söylemleri eylemleri var. Birçok fetvası tartışmalı birçok işbirliği tartışmalı. Yeni yargı yılının açılmasına katılması tartışmalı. Kılıçla Ayasofya açılışına katılması. Atatürk ve İnönü'nün adını anmadan hakkında yaptıkları yorum tartışmalı. Yapısı tartışmalı diyanet deniyor. İslam dininin Diyanet'i deniliyor. O da yanlış öğretilir. Asıl üç mezhep var Sünni, Şii ve Harici. Onların bahsettikleri ise hepsi dört mezheptir. Ayrıca aleviler var Türkiye'nin 3'te 1. Bunların hepsinin göz ardı edip Hacı Bektaş'tan etkilenen görüşü değil de Arabistan'dan gelen Emevi görüşü dayatıyorsunuz"









" />

Türkiye’nin önde gelen sosyoloğu Prof. Dr. Emre Kongar, katıldığı bir Youtube kanalında RTÜK’ün TELE1’e hukuksuzca  verdiği üç günlük ekran karartma cezasına tepki gösterdi.

İktidarın sansür aygıtı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TİP Vekili Serra Kadıgil’in Diyanet eleştirisi sebebiyle TELE1’e üç gün ekran karartma cezası verdi. TELE1’in lisans iptaline götürecek sürecî başlatan RTÜK’ün hukuksuz cezası büyük tepki topladı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve TELE1 programcısı Prof. Dr. Emre Kongar, Cumhuriyet TV’de RTÜK’ün cezasını değerlendirdi. Kongar şunları söyledi:

“Diyanet üzerinden ve bir vekilin canı yayında yaptığı yorumlarda yaptığı cezayı irdelemek lazım. Anayasa’ya aykırı bir durum. RTÜK’ün yetki aşımı durumu. Birincisi bir vekilin ifadelerinin cezaya gerekçe olarak kullanılması bunu yapmaya hakkı yok RTÜK’ün. Çünkü vekil dokunulmazlığı söylediklerini yargılamayı engelliyor. Bir defa Serra Kadıgil’in söylediklerinden dolayı bırakın birini herhangi kanalı cezalandıramazsınız.

“DİYANET’İ DOKUNULMAZ YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”

İkincisi mantık hatası var. gücünüz yetiyorsa söyleyenleri cezalandırmaya kalkarsanız. O da mümkün değil. Diyanet’i dokunulmaz yapmaya çalışıyorlar.

Diyanet fevkalade tartışmalı. Din açısından da tartışmalı ulemanın da hukuk açısından da söylemleri eylemleri var. Birçok fetvası tartışmalı birçok işbirliği tartışmalı. Yeni yargı yılının açılmasına katılması tartışmalı. Kılıçla Ayasofya açılışına katılması. Atatürk ve İnönü’nün adını anmadan hakkında yaptıkları yorum tartışmalı. Yapısı tartışmalı diyanet deniyor. İslam dininin Diyanet’i deniliyor. O da yanlış öğretilir. Asıl üç mezhep var Sünni, Şii ve Harici. Onların bahsettikleri ise hepsi dört mezheptir. Ayrıca aleviler var Türkiye’nin 3’te 1. Bunların hepsinin göz ardı edip Hacı Bektaş’tan etkilenen görüşü değil de Arabistan’dan gelen Emevi görüşü dayatıyorsunuz”

Emre Kongar: TELE1 şeref ve haysiyetinden vazgeçmeyecektir