Emre Kongar: TELE1 şeref ve haysiyetinden vazgeçmeyecektir

Yayın tarihi: 19 Ekim 2022 Çarşamba 8:21 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2022 Perşembe 4:21 am

Türkiye’nin önde gelen sosyoloğu Prof. Dr. Emre Kongar, iktidarın sansür aygıtı RTÜK’ün TELE1’e verdiği ekran karartma cezasına tepki gösterdi. Emre Kongar, “Bu kanal şerefli ve haysiyetli bir kanaldır. Asla bunlardan vazgeçmeyecektir. Geri kalanlar  kendi şeref ve haysiyetlerini düşünsünler” dedi. 

İktidarın sansür aygıtı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye’nin sayılı bağımsız medya kuruluşlarından olan TELE1’e üç gün ekran karartma cezası verdi. Kurul, cezanın gerekçesi olarak TİP Vekili Serra Kadıgil’in canlı yayında söylediği sözleri gösterdi.

Siyasi parti liderlerinden TELE1’e destek

18 Dakika’da Prof. Dr. Emre Kongar, TELE1’e verilen cezaya tepki gösterdi. Kongar şunları dile getirdi:

“Türkiye için kara bir gün. Türkiye Cumhuriyeti’nde demokratik rejim için kalan kırıntıları için kara bir gün. Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyet’te koltuklarını makamlarını Atatürk’e İnönü’ye ve Cumhuriyet’in laik olmasına borçlu olanlar bindikleri dalları kesiyorlar. İnsan hakikaten ne diyeceğini şaşırıyor. Bütün bir tarihe demokrasi haklardan yararlanarak halkların duygularını okşayarak dinlerine mezheplerine gönderme yapanların hiçbiri tarihte iktidarlarını sürdürememiştir. Sadece kendileri için değil ülkeleri için de hüsran ile karşılaşmıştır.

RTÜK bir skandala daha imza attı! TELE1 3 gün karartılıyor

“TELE1 BUNLARI AŞAR HİÇ KUŞKUNUZ OLMASIN”

Bütün bunlara rağmen hem haksız hem hukuksuz hem kararı alan merciin yetki aşımına bağlı. Görevini kötü kullanmaya bağlı bir karar. Arkasında da lisansı kaldırmaya dönük süreç başlatılıyor. TELE1 bunları aşar hiç kuşkunuz olmasın. Ama Türkiye bu durumu aşar mı? Türkiye ancak bu iktidardan kurtularak bunları aşar. Bu iktidardan kurtulacağız. Bu sorunların başka çaresi yok. Bu iktidardan seçimlerde kurtulacağız. Bu karanlıktan kurtulacağız. Seçimlerde garanti mi bilmiyoruz? Altılı masa, Sosyalist Güç Birliği, Emek ve Özgürlük, CHP, HDP, İYİ Parti, TİP, TKP.. Demokrasinin kendilerinin yaşamaları için gerekli olduğunu inananlar ve ittifakları bizi bu iktidardan kurtarmaya yetecek mi? Sorun buradan kaynaklanır.

Şeref , haysiyet ve medya. Şeref başkalarının bir kurum ve kişi hakkında başkalarına saygısına dayalı niteliklerin toplamına dayanır. Güvenirliğe dayalıdır. Haysiyet şerefe çok benzer başkaları açısından çok önemlidir ama çok önemli farkı var. İnsanların veya kurumların kendi şerefleri hakkındaki yargılarıdır haysiyet.

“TELE1 ŞEREF VE HAYSİYETİNDEN VAZGEÇMEYECEKTİR”

Şimdi değerli izleyiciler ülkelerin kurumların kara günlerinde şerefleri ve haysiyetleri sınava tabi tutulur. Bu kanal şerefli ve haysiyetli bir kanaldır. Asla bunlardan vazgeçmeyecektir . Geri kalanlar kendi şeref ve haysiyetlerini düşünsünler”