Emeklilerden “donlu” protesto

Yayın tarihi: 20 Aralık 2022 Salı 8:32 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2022 Salı 8:32 pm

Tüm Emekliler Sendikası, emekli aylıklarının düşüklüğüne, “Emeklinin bir tek canı kaldı, bir de donu kaldı. Eğer istiyorlarsa bu donlarımızı da göndermeye hazırız” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Tüm Emekliler Sendikası İzmir Konak Şubesi, emekli aylıklarının düşüklüğünü protesto etti. Eylemde konuşan Tüm Emekliler Sendikası Konak Şubesi Üyesi İbrahim Yılmaz, 14 milyon emeklinin yarısının açlık durumunda olduğunu belirtti.

İbrahim Yılmaz, “Üç buçuk milyon emekli üç bin 500 TL para alıyor. Üç bin 500 lira ile ev kirası mı verir, pazara mı gider, manava mı gidebilir? Emeklinin artık verecek hiçbir şeyi kalmadı. Emeklinin bir tek canı kaldı, bir de donu kaldı. Eğer istiyorlarsa bu donlarımızı da göndermeye hazırız. Başka artık, emeklinin verecek bir şeyi yok arkadaşlar. Emekli aç; pazara, manava gidemiyor. Buyursunlar, biz de donlarımızı gönderelim. Bu donlarımızı da alsınlar” şeklinde konuştu.

Yılmaz ve beraberindeki çok sayıda emekli, aynı anda ceplerinden iç çamaşırlarını çıkarıp sallamaya başladı. Emekliler, “Bir tek bu donumuz kaldı, istiyorlarsa bunu da gönderelim” diyerek hükümeti protesto etti.

AKP’li ‘asalak’ dedi emekli tekmeyi bastı