Emekli zammı ve kiralarda yüzde 25 sınırı hakkında çarpıcı açıklama

Yayın tarihi: 16 Aralık 2023 Cumartesi 10:37 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2023 Cumartesi 10:37 pm

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz memur ve emeklilere ne kadar zam yapılacağı, ve kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırı hakkında açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca emekli ve memur yapılacak zammı merak ederken, yine milyonlarca kiracı da yüzde 25 kira zammı uygulamasının devam edip etmeyeceği konusunda açıklama bekliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Cevdet Yılmaz şu açıklamaları yaptı:

KİRADA YÜZDE 25 SINIRI

“Kirada yüzde 25 sınırlaması, enflasyonun yüksek olduğu dönemde kiracıyı korumak için aldığımız bir önlemdi. 2024’te enflasyon makul seviyeye gelecek. Dolayısıyla enflasyon düştükçe bu tür tedbirlere artık ihtiyacımız kalmayacak.

MEMUR VE EMEKLİYE ZAM

İmkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız. Memur emeklisiyle ilgili toplu sözleşme gereği alacakları bir fark ve enflasyon farkı var. Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak. İşçi emeklileri daha farklı şartlara tabi. Farklı emekli kesimleri arasındaki dengeyi koruyucu ve özellikle daha düşük alanları gözetici bir yaklaşım sergileyeceğiz.

Ev sahibi ile kiracılar karşı karşıya! 47 bin tahliye davası

Kaynak: TELE1