Emekli Tümgeneral Yavuz ile HDP’li Kerestecioğlu arasında ‘çözüm süreci’ tartışması

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2021 Cuma 10:25 am - Güncelleme: 16 Temmuz 2021 Cuma 10:25 am

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ile HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu arasında canlı yayında çözüm süreci tartışması yaşandı.

Gökhan Kazbek’in sunduğu Türkiye’nin Gündemi programında HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz arasında çözüm sürecine ilişkin ifadeler nedeniyle gerginlik yaşandı.

Yavuz, “Şırnak’ta komutanlık yaptığı dönemde yaşanan hukuksuzluklara HDP’lilerin sesini çıkarmadığını söyleyerek “Ben Şırnak’tan iki sene komutanlık yaptım. Bir tane sivilin burnu kanamamıştır. Bu kadar açık söylüyorum size. Ama dağdaki teröristlere acıdığımız olmamıştır. Siz hukuktan bahsediyorsunuz. Size basit iki örnek vereyim. Açılım sürecinde öyle hukuksuzluklar yaşandı ki HDP’lilerin hiçbiri sesini çıkarmadı. Ben siz suç söyleyeyim. Dediler ki teröristler sınırdan geçebilirler, dokunmayın. Hukuksuzluktu, kimse sesini çıkarmadı. Arkasından büyükşehirlerdeki problemler geldi” dedi.

Yavuz şöyle devam etti:

“Biz şunu savunamayız. İnsanların mezheplerine ve etnik kökenlerine göre ayrıştırılmasına da karşıyız. Elinde silahla dolaşan ve ben kendi egemenliğimi bu bölgede kuracağım diyenlere karşı da devletin kenarda seyretme hakkı yok. Ben HDP meselesiyle ilgili şunu söylüyorum. Siz elinize silah alıp dağa çıkan teröristi meşrulaştıramazsınız. Meşrulaştırırsanız karşınıza silahlı güç çıkar. En büyük silahlı güç de devlet gücüdür. Hukuku işimize geldiği zaman görmemek işimize gelmediği zaman karşı çıkmak şeklinde bütün toplum kesimleri iki ayrı bir tutum takınmazsa Türkiye’yi ayrımların olmadığı hukukun egemen olduğu bir ülke hakline daha kolaylıkla getirebiliriz.”

Filiz Keresticioğlu ise, “Eğer HDP için konuşuyorsanız bizler de 6 yıldır bu konularla mücadele ediyoruz” dedi.