Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç’ın tahliye edilmediği ortaya çıktı!

Yayın tarihi: 15 Ocak 2023 Pazar 10:08 am - Güncelleme: 15 Ocak 2023 Pazar 10:10 am

Demans hastası olduğu halde tahliye edilmeyen emekli Korgeneral Vural Avar’ın ölümü ardından emekli Korgeneral Hakkı Kılınç’ın tahliye edildiği söylendi. 28 Şubat tutuklusu Kılınç’ın hala Sincan Cezaevi’nde olduğu ortaya çıktı.

FETÖ’cü savcıların hazırladığı iddianame ile 28 Şubat davasında tutuklanan generaller ilerleryen yaşları ve hastalıklarına rağmen hala cezaevinde. Anayasa Mahkemesi’nin aylardır başvurlarını değerledirmeiği generallerin sağlık koşulları gün geçtikte kötüleşiyor.

Yaklaşık 17 aydır cezaevinde tutulan 10 emekli askerin yaşlılık ve hastalık nedenleriyle tahliye edilmeleri gündeme gelmişti. Avukatların girişimleri devam ederken emekli Orgeneral Vural Avar cezaevinde hayatını kaybetmişti. Emekli askerlerden Çevik Bir, Çetin Saner ve Aydan Erol ise sağlık nedenleriyle tahliye edilmişti.

Görüş sırasında üç kez baygınlık geçiren 28 şubat tutuklusu Kılınç hastaneye kaldırıldı

Jandarma Genel Komutanlığı eski kurmay başkanı Hakkı Kılınç’ın da geçen hafta içinde tahliye edildiğine ilişkin açıklamalar yapılmıştı. Ancak Kılınç’ın bugüne kadar tahliyesinin gerçekleştirilmediği ortaya çıktı.

ADLİ TIP’A GÖTÜRÜLÜP YENİDEN CEZAEVİNE KONULDU

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün görüştüğü kaynaklar, neden tahliyenin yapılmadığı konusunda bilgi alınamadığını söyledi. Hakkı Kılınç’ın tahliye edilmeyip önce İstanbul Adlı Tıp Kurumu’na götürüldüğü ve dönüşte yeniden cezaevine konulduğu öğrenildi.

Tahliye edildiğine ilişkin haberlere rağmen Adalet Bakanlığı yetkilileri de Hakkı Kılınç’ın halen cezaevinde bulunduğunu belirtmekle yetindi.

Emekli askerlerden İlhan Kılıç ve Kenan Deniz’in rahatsızları nedeniyle tahliye edilecekleri ancak bunların da tahliye gününün belli olmadığı bildirildi.

 

Cezaevinde hayatını kaybeden emekli Korgeneral Vural Avar’ın son savunması