Elon Musk hakkında yeni iddia! “3 bin 700 çalışanı işten çıkaracak”

Yayın tarihi: 3 Kasım 2022 Perşembe 9:35 am - Güncelleme: 3 Kasım 2022 Perşembe 9:36 am

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk‘ın 3 bin 700 çalışanı işten çıkaracağı iddia edildi. Bu sayı Twitter’ın toplam çalışan sayısının yarısına denk geliyor.

Sosyal paylaşım platformu Twitter’ı satın alan Elon Musk sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak mavi tikli kullanıcılara 8 dolar ödeme zorunluluğu getiren Musk’ın şimdi de Twitter çalışanlarının yarısına yakınını işten çıkaracağı iddia edildi.

Bloomberg’in haberine göre, Musk yaklaşık 3 bin 700 Twitter çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. İşine son verilecek personele Cuma günü bilgi vereceği de iddia ediliyor.

Bloomberg ayrıca Elon Musk’ın şirketteki “uzaktan çalışma” politikasını bitirmeyi hedeflediğini, çalışanların artık bazı istisnalar haricinde ofise gelmelerinin isteneceğini yazdı.

İLK OLARAK NY TİMES YAZMIŞTI

Musk’ın Twitter’da ciddi işten çıkarmalar yapacağı haberi ilk olarak New York Times gazetesinde yer almıştı. Musk ise tweet’inde bu haberi yalanlamıştı. Twitter’ın yeni sahibi, New York Times’ın haberini yalanladıktan sonra yaptığı bir paylaşımla da dikkatleri üstüne çekmişti. Gazetenin “Musk bir tweet’inde yalan Haber yayımlamakla tanınan bir gazetenin linkini paylaştı” şeklindeki başlığının ekran görüntüsünü, “Hayır, ben New York Times’ın bir linkini paylaşmadım” yazarak tweet’ledi.

Söz konusu işten çıkarma iddialarıyla ilgili Reuters’ın yorum talebine ise Twitter’dan yanıt verilmedi.

Mustafa Sarıgül Elon Musk’a seslendi! “Sana yazıklar olsun”