Ekrem İmamoğlu’ndan ilçe başkanları toplantısına alınmama sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 19 Eylül 2023 Salı 3:04 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2023 Salı 3:14 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıya alınmadığına yönelik haberler hakkında basına açıklama yapmayacağını söyledi.

Kurultay sürecindeki CHP’de “değişim” tartışmalarını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’daki 39 ilçe başkanıyla yaptığı toplantıya alınmadığı haberleri soruldu.

Ekrem İmamoğlu bu soruya, parti içi konuları basın önünde konuşmayı doğru bulmadığını söyleyerek yanıtladı. İmamoğlu, “Parti içi diyalogları basına dönük münazara etmeyi doğru bulmuyorum. Olan konuları, bir takım yanlışlar, bu tür süreçleri ben tamamen muhataplarıyla görüşüyorum. Bu ister Genel Başkanımız olsun, ister diğer makam sahipleri olsun. O yüzden bu sorunuza cevap veremeyeceğim” dedi.

“AL BİRİNİ VUR ÖBÜRÜNE”

Ekrem İmamoğlu’na AKP’li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya hakaret ettiği suçlamasıyla yapılan davada beraat kararının bozularak yeniden yargılama kararı alınması da soruldu.

Şadi Yazıcı’nın partisinin içinde yükselmeye çalıştığı değerlendirmesinde bulunan İmamoğlu mahkemenin kararını, “Al biri vur öbürüne” şeklinde yorumladı.

Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“Kararların al birini vur öbürüne. Ne diyelim ki? Bir yandan böyle bir facianın ortasında kalmış bir insanla ilgili ortaya konan bir iddianame öbür taraftan da şu adama bak lafı üzerinden ya da buna benzer saçma sapan ki ne yazık ki bir belediye başkanı değil. Tavırlarıyla orada insanları kışkırtan. O gün söylediği yalan ifadeler üzerinden o projelerin bitirildi, insanlara teslim edildi konut projeleri. Partisinde ben acaba nereye gelebilirim, bir adım yukarı çıkabilir miyim diye bütün marifetini kötü düşünceye yoran Tuzla’nın Belediye Başkanı’nı Allah’a havale ediyorum, İstanbulluların vicdanına bırakıyorum.”

İsmail Saymaz: Ekrem İmamoğlu ilçe başkanları toplantısına alınmadı