İsmail Saymaz: Ekrem İmamoğlu ilçe başkanları toplantısına alınmadı

Yayın tarihi: 19 Eylül 2023 Salı 8:32 am - Güncelleme: 19 Eylül 2023 Salı 8:32 am

Gazeteci İsmail Saymaz, seçimlerin ardından “değişim” talebinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılığı İstanbul İlçe Başkanları Toplantısı’na alınmadığını söyledi.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’daki üç ziyaretine katılmaması dikkati çekmiş. İmamoğlu, gazetecilerin konuya ilişkin sorusuna, “Bu sorunun muhatabı ben değilim” diye yanıt vermişti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, İmamoğlu, geçtiğimiz cuma hem CHP Genel Merkezi hem de İl Başkanlığı tarafından Kılıçdaroğlu’nun İstanbul programına çağrıldı. İmamoğlu, genel merkeze gönderdiği yanıtta, 17 Eylül Pazar günü Adnan Menderes ve arkadaşlarının anmasına ve saat 15’teki ilçe başkanlarıyla yapılan toplantıya katılacağını bildirdi. İmamoğlu’nun özel kalemine cuma gecesi saat 23.45 dolaylarında genel merkezden mesaj gönderildi. Mesajda “İlçe başkanlarıyla kapalı toplantı yapılacak. Başkan programını bölmesin” denildi.

KAPALI TOPLANTI OLACAKMIŞ

Saymaz, İmamoğlu’nun geçen pazar günü Menderes ve arkadaşlarının anıt mezarına yürürken Kılıçdaroğlu’na, “Toplantıya gelirim diye söylemiştim ama herhalde kapalı bir toplantı olacakmış. İlçe başkanları olacakmış” dediği, CHP liderinin de bunu onayladığını yazdı.

“BU ÖRGÜT TOPLANTISI”

Saymaz, İmamoğlu’nun alınmadığı toplantıda ilçe başkanlarının Kılıçdaroğlu’na Kılıçdaroğlu’na “Belediye başkanımızın burada olması gerekirdi” dediğini; CHP liderinin de, “Bu bir örgüt toplantısı. İmamoğlu’nu belediye başkanlarıyla yapacağım toplantıya çağırırım” dediğini belirtti..

Ekrem İmamoğlu’ndan İYİ Parti’nin kararına tepki