Ekonomistlerden faiz yorumu: Fena dalga geçiyorlar artık!

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 3:33 pm - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 3:34 pm

Merkez Bankası, üçüncü kez faizi sabit tutma kararı aldı. Ekonomistler, Merkez Bankası’nın kararını yorumladı. Uğur Gürses PPK tarafından yayınlanan metne dikkat çekerek, “fena dalga geçiyorlar artık” dedi.

Türkiye ekonomisinin, hükümetin uzmanlarca altı doldurulamayan adımları ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle baskılandığı bir ortamda Merkez Bankası, bu aya ilişkin faiz kararını açıkladı. Yüzde 14 olan politika faizi sabit tutuldu. Önceki karar metinlerinde yer alan 2022 için cari fazla beklentisi son metinde kullanılmadı.

Ekonomistler, gelişmeye ilişkin ilk değerlendirmelerini sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarıyla yaptı.

Nebati: Arkamızda Cumhurbaşkanı var bürokrasiyi alaşağı ederiz

“MAVRA YOK”

Mustafa Sönmez, faizden birkaç saat önce paylaştığı “Politika faizi diye bir şeyin hiçbir işlevini ortada bırakmadılar ama yine de TCMB , keşke bugün politika faizini şöyle artırdık dese de eğlensek. Erdoğan’ın, ‘Nas orada kardeşim, sana bana ne oluyor’ tiradını hatırlayıp gülüşsek” mesajını alıntılayarak “Gülemedik, mavra yok” yorumunu yaptı.

Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası’nın bu kararla tasarrufun değil, borçlanmanın kollanması gerektiği yolundaki yaklaşımını sürdürdüğünü kaydetti.

Uğur Gürses, PPK tarafından yayınlanan metne dikkat çekerek “Küresel barış sağlanınca ve baz etkisi geçince dezenflasyonist süreç başlayacakmış. Fed’in bile faiz artırdığı günün ertesinde fena dalga geçiyorlar artık” ifadesini kullandı.

 

Merkez Bankası faizi yine pas geçti!