Fillere yapılan korkunç muamele utandırdı!

Yayın tarihi: 24 Haziran 2020 Çarşamba 5:35 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2020 Çarşamba 5:47 pm

Turizm amaçlı fil eğitimine ilişkin en geniş video görüntüleri ele geçirildi. Turizmde kullanılmak için doğumlarından kısa süre sonra eğitime alınan fil yavrularının başlarına gelenler gözleriniz yaşartacak, hayvanat bahçeleri ve hayvanlarla eğlenme üzerine kurulan turistik eğlence metotlarına bakışınız değişecek…

Kar amacı gütmeyen kürese dünya hayvanları koruma(World Animal Protection) kuruluşu, şimdiye dek fil eğitimine ilişkin en uzun ve detaylı görüntüleri ele geçirdiklerini açıkladı.

Görüntü sayesinde, Tayland’daki fil eğiticilerinin kullandığı bilinen uygulamaya dair son 20 yılda ilk kez bu kadar bol miktarda görsel kanıt elde edildi.

Kayıtta, annelerinden ayrılan, iplerle bağlanan, ucu sivri metal kancalarla sıkıştırılan fillerin ağladığı görülüyor.

Video aralık 2018 ile ocak 2020 tarihleri arasında Tayland’da esaret altında tutulan 8 bebek fili içeriyor. Filler, haksız “sıkıştırmanın” yanı sıra, tekrar tekrar saplanan kancaların neden olduğu açık yaraların da acısını çekiyor.

Hayvanlar ayrıca, kalabalık yollarda yürüme gibi stresli durumlara da şartlandırılıyor. Uygulama sayesinde hayvanların performans sergilerken, üzerlerine binilirken ve turistlerin yakınında banyo yaparken daha uysal olduğuna inanılıyor.

Tayland genelindeki kamplarda yaklaşık 2 bin 800 fil esaret altında tutuluyor.

WAP, esaret altındaki fillere yönelik acımasız uygulamalara ve üremelerin yasaklanmasına son verilmesi çağrısında bulundu.