Eda Nur Kaplan’ın ölümü: Şüpheli Yusuf G. serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2021 Salı 6:46 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2021 Salı 9:18 pm

Ankara’da cinsel saldırıya maruz bırakıldığını söyleyerek hayatına son veren 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan’ıa cinsel saldırıda bulunarak intihara sürükleyen Yusuf G. gözaltına alınarak tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilmişti. Yusuf G.’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Çankaya ilçesinde ablasıyla yaşayan ve 7 Ağustos’ta evinin penceresinden atlayıp yaşamını yitiren 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan’a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla aranan Yusuf G., Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekiplerince yakalandı.

Eda Nur Kaplan’ın ölümüyle ilgili 1 şüpheli yakalandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne getirilen şüpheli, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Şüpheli Yusuf G., “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildikten sonra serbest bırakıldı.

Olayla ilgili daha önce gözaltına alınan M.A. çıkarıldığı hakimlikçe “adli kontrol hükümleri” uygulanarak serbest bırakılmıştı.

SERBEST BIRAKILDI

Eda Nur Kaplan’ın intiharıyla ilgili gözaltına alınan şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Yusuf Güzelyurt’un adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

Tecavüze uğradığını söyledikten sonra hayatına son veren Eda’nın ifadesi ortaya çıktı

NE OLMUŞTU?

Ankara’da tecavüze uğradığını söyleyerek suç duyurusunda bulunan ve bir hafta sonra intihar eden Eda Nur Kaplan’ın (18) ifadesi ortaya çıktı. Eda Nur Kaplan, ifadesinde, 31 Temmuz gecesi Yusuf G. ile kendisini ‘Tayfur’ olarak tanıtan Mehmet A.’nın otelde kendisine tecavüz ettiğini, yarı baygın olduğunu ve karşı koyamadığını söyledi.