Ebubekir Sofuoğlu montaj fotoğraf ile Cumhuriyet gazetesi ve Türkiye’nin ilk dünya güzeli Keriman Halis’i hedef aldı

Yayın tarihi: 8 Eylül 2023 Cuma 8:40 am - Güncelleme: 8 Eylül 2023 Cuma 8:40 am

Gerici açıklamalarıyla gündeme gelen Ebubekir Sofuoğlu, Cumhuriyet gazetesinin 1 Ağustos 1932 tarihli haberine montajla eklediği kısmı “Yavrularımıza lezbiyen bir idol, yeni bir Keriman Halis vakası değil mi?” notuyla paylaşarak Türkiye’nin ilk dünya güzelini hedef aldı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı‘nın Avrupa şampiyonluğunu “Yavrularımızı tehdit eden lezbiyenliğe bulaşmış bu kupayı reddediyorum” diyerek hedef alan gerici Ebubekir Sofuoğlu bu kez de Cumhuriyet gazetesinde 1 Ağustos 1932 tarihinde yayımlanan Türkiye’nin ilk dünya güzeli Keriman Halis’in haberine montajla olmayan bir kısım ekledi.

Paylaşımındaki görsellerin birisinde,  “Türkiye güzeli Keriman Halis H. dünya Kraliçesi intihap edildi” başlıklı birinci sayfası ile “Neticede bu Hıristiyanlığın zaferidir” cümlesinin olduğu iki paragrafın aynı sayfada montajlandığı görüldü.

Sofuoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Hep niye bu LPG’yi öne sürüyorlar, başka sporcu yok mu?

Yavrularımıza lezbiyen bir idol, yeni bir Keriman Halis vakası değil mi?

Sınırda olan kaç on binlerce yavrumuzun bu LPG sebebiyle lezbiyenliğe yöneldiği kaygısını çekmiyor musunuz?

Gelecek nesilleri kim yetiştirecek?”

“SOFUOĞLU’NUN UYDURMASI”

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, ilgili dönemin sayfalarını incelediğini ve Cumhuriyet’te böyle bir açıklamanın bulunmadığını belirten tarihçi Prof. Dr. Hakkı Uyar, “Tamamıyla Sofuoğlu’nun uydurması ve fotoşopu. Bu adam profesör ve sözde tarihçi. Halkı yanıltmaya ve Cumhuriyet düşmanlığına devam ediyor” dedi. Uyar, “Atatürk, ümmet kimliğine sahip toplumu ortaçağdan 20. yüzyıla taşıdı. Bu konuda en önemli kazanım şüphesiz kadınlara aitti. Bu, laiklik politikaları ve ümmetten millete geçiş politikaları ile mümkün olabildi. Ancak birileri bizi ısrarla ortaçağa götürmeye çalışıyor. Türk çağdaşlaşma hareketini ileriye mi taşıyacağız yoksa ortaçağa ve Ortadoğu bataklığına mı döneceğiz? Mücadele budur” ifadelerini kullandı.

Ebubekir Sofuoğlu bu kez de Milli Takım’ın kupasını reddetti