Durumu ağırlaşan Çevik Bir ATK’ye götürüldü

Yayın tarihi: 29 Eylül 2021 Çarşamba 11:24 am - Güncelleme: 29 Eylül 2021 Çarşamba 6:12 pm

TELE 1 – Hazal GÜVEN

28 Şubat Davası’nda tutuklu olarak yargılanan emekli Orgeneral Çevik Bir, Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu’na (ATK) götürüldü. Bir’in avukatı Ümit Kara, müvekkilinin durumunun giderek ağırlaştığına dikkat çekti ve “Unutkanlık başladı” dedi.

28 Şubat Davası gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanan emekli Orgeneral Çevik Bir, bu sabah saatlerinde ATK’ye götürüldü. TELE 1’e konuşan avukat Ümit Kara, Bir’in hem sağlık durumunu hem de yargılama sürecini anlattı.

Bir’in sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Kara, AYM sürecine dikkat çekti: 

“Anormal derecede unutkanlık başlamış. Yapılacak tetkiklerle bunun yaşa mı bağlı yoksa demansa mı bağlı olduğunu belirleyecekler. Adli Tıp değerlendirmesinden çıkacak infaz ertelemesi kararından çok Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru önemli. Ama AYM’ye yaptığımız bireysel başvuru 75 gündür bekletiliyor. Hâlâ bir karar verilmiş değil. Başvuruyu 3 Ağustos tarihinde yaptık. AYM’deki süreç bitmiş gibi bakmamak lazım. O yüzden AYM kararı bizim için kritik. AYM, dosyaların görüşmesini genel kurula bırakabilir. Böyle olursa da genel kurul kişi kişi bireysel değerlendirme yapmak yerine, bir genel karar çıkaracaktır.”