Durmuş Yılmaz: Lütfü Elvan görevden alınacak

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 2:39 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2021 Salı 2:39 pm

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Karar Tv’de yayınlanan programında kendisine yöneltilen sorularını yanıtladı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, geçtiğimiz hafta yaptığı Resmi Gazete çıkışının perde arkasını anlattı.

Durmuş Yılmaz ‘Resmi Gazete’ çıkışıyla ilgili konuşarak şu ifadeleri kullandı:

“Cuma günü normalde Maliye Bakanı görevden alınacaktı. Onu kastettim ama attığım tweet Maliye Bakanı’nın bakanlık ömrüne 1-2 gün ilave etti. O tweet Türk lirasına verilen bir destekti. Ama destek kısa süreli oldu. Maliye Bakan’ı Lütfi Elvan görevden alınacak. Ben sadece zamanlamasında yanıldım. Ama bu iş gerçekleşmediyse de attığım tweetten dolayıdır”

“YANILDIM, ÖZÜR DİLERİM” DEMİŞTİ

Durmuş Yılmaz 19 Kasım Cuma günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda “Resmi Gazete’yi bu gece iyi takip edin, ekonomi açısından olağanüstü bir şey olacak” demişti. Saat 00.00’dan sonra Resmi Gazete çökmüş, düzeldikten sonra olağanüstü bir değişikliğin olmamıştı. Bunların üzerine tepki gören Yılmaz, Twitter hesabından açıklama yaparak “Herhangi bir kulis bilgim ve duyumum yoktu. Sadece bugüne kadar MB yönetiminde yapılan değişikliklerin piyasaların kapalı olduğu hafta sonu gece saat 12.00 den sonra yapıldığı; hafta içinde Sayın HveM Bakanı’nın Para politikası hakkındaki duruşuna, ifadelerine, Sn. Erdoğan’ın Grup toplantısında verdiği tepkiden hareketle, Bakanın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu bir zamanda görevden alınacağı öngörüsünde bulundum. Öngörüm gerçekleşmedi. Yanıldım. Özür dilerim.” demişti.