DSÖ’den ‘Covid-19’ uyarısı: Farklı varyant çıkabilir

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 2:18 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 2:18 pm

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Yeni hastalık ve ölüm artışlarına neden olabilecek farklı Covid-19 varyantının ortaya çıkma tehdidi devam ediyor” dedi.

DSÖ’nün en üst karar alma organı olan Dünya Sağlık Asamblesinin (DSA) 76’ncısı ikinci gününde de devam ediyor.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 3 hafta önce Kovid-19’un artık küresel halk sağlığı acil durumu olmadığını ilan ettiğini hatırlatarak, hayatın normale dönmesinin ve rahatça seyahat edebilmenin ümit verici olduğunu söyledi.

Salgın boyunca DSÖ’nün, hayat kurtarma çabalarında ülkelere destek olduğuna işaret eden Ghebreyesus, “Kovid-19’un küresel sağlık acil durumu olarak son bulması, ‘Kovid-19’un küresel sağlık tehdidi olarak bittiği’ anlamına gelmiyor. Yeni hastalık ve ölüm artışlarına neden olabilecek farklı Kovid-19 varyantının ortaya çıkma tehdidi devam ediyor.” ifadesini kullandı.
Ghebreyesus, yaşanabilecek bir sonraki salgın sürecinde kararlı, toplu ve adil şekilde mücadele etmeye hazır olmaları gerektiğinin altını çizerek, salgının, acil durumlarda korunması gereken 8 milyar insan olduğunu gösterdiğini vurguladı.

DSÖ Covid-19’da acil durumu kaldırdı