DSÖ maymun çiçeğini dünyaya Türk hasta ile anlattı

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 5:10 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 5:10 pm

İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Harun Tulunay, maymun çiçeği hastalığına yakalandı. Dünya Sağlık Örgütü’nün internet sitesi Tulunay’ın iyileşme sürecinde yaşadıklarını paylaştı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) internet sitesinde maymun çiçeği virüsüne yakalanan ve uzun bir tedavi ve tecrit sürecinden sonra sağlığına kavuşan Harun Tulunay’ın fotoğrafları paylaşıldı.

Londra’da bu ay başında maymun çiçeği virüsünü kaptığı için hastaneye kaldırılan ve daha sonra iyileşen 35 yaşındaki Harun Tulunay yaşadıklarını şöyle tarif etti:

“Sanırım öleceğim’ dediğimi net olarak hatırlıyorum çünkü yiyemiyordum, içemiyordum, hatta tükürüğümü bile yutamıyordum. 2016’dan beri HIV ile yaşıyorum, başkalarının hikayelerini duymanın ne kadar iyileştirici olduğunu biliyorum. Bu yüzden hala nispeten bilinmeyen bir durum olan maymun çiçeği hakkındaki hikayemi paylaşmak istedim. Yakaladığımda  hiçbir şey bilmiyordum.  Ayrıca insanlara iyi olduğumu göstermek istedim. Şiddetli bir hastalıktı ama artık iyiyim.”

“TEDAVİ ETTİĞİMİZ EN AĞIR HASTA SENSİN”

ABD merkezli medya kuruluşu Business Insider da Tulunay’ın yaşadıklarını aktardı. Hastanede 11 gün tedavi olduktan sonra sağlığına kavuşan Tulunay’a doktorların, “Tedavi ettiğimiz en ağır maymun çiçeği hastası sensin” dediklerini aktardı.

Maymun çiçeği virüsüne karşı aşılama başladı