DP’li Cemal Enginyurt’tan, Soylu’ya tepki

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 3:06 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2022 Perşembe 3:09 pm

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Soylu’nun, Kılıçdaroğlu’na yönelik “yamakları” söylemine karşılık “Bizi yamaklıkla suçlamak, insafsızlık, vicdansızlık ve siyasetteki en kötü sözün sahibi olmaktır. Bu sözü tekrar ve tekrar Süleyman Soylu’ya iade ediyorum.” dedi.

DP’li Enginyurt, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Sıkıntılara çözüm üretme yerine muhalefete hakaret eden bir iktidar olduğunu ifade eden Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bulunduğu makamın imkanından faydalanarak herkese “had bildirdiğini” ve muhalefeti susturmaya çalıştığını söyledi. Enginyurt, ayrıca Soylu’nun bunu yaparken çok çirkin ifadeler kullandığını söyledi.

“Bizi yamaklıkla suçlamak siyasetteki en kötü sözün sahibi olmaktır”

Enginyurt, Süleyman Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunurken “Kemal Kılıçdaroğlu ve yamakları” sözlerine “Biz, Türk milletinin seçtiği, demokratik yollarla seçilmiş milletvekilleriyiz. Bizi yamaklıkla suçlamak, insafsızlık, vicdansızlık ve siyasetteki en kötü sözün sahibi olmaktır. Bu sözü tekrar ve tekrar Süleyman Soylu’ya iade ediyorum.” diye konuştu.

Cemal Enginyurt canlı yayında sinirlerine hakim olamadı!