Cemal Enginyurt canlı yayında sinirlerine hakim olamadı!

Yayın tarihi: 12 Nisan 2022 Salı 11:55 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 12:10 am

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin “Aday enflasyonuyla vakit geçirenlere diyorum ki bizim adayımız bellidir, sizin çürük adayınız ne zaman ortaya çıkacaktır? İlan edin adayınızı da boyunuzun ölçüsünü görelim” şeklindeki açıklamalarını yorumladığı sırada sinirlerine hakim olamadı. Açıklamalara tepki gösteren Enginyurt, stüdyoyu da şaşkına çevirdi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcı Cemal Enginyurt, TELE1’de yayınlanan Mercek programına konuk oldu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “çürük aday” söylemini değerlendiren Enginyurt, sinirlerine hakim olamadı. “Niye bize zillet illet diyerek hakaret ediyor? Bizim adayımız niye çürük aday oluyor? Bizim adayımız hırsız değil, namussuz değil. Şerefsiz değil, vatan haini değil. Çalmayan çırpmayan, Birleşik Arap Emirlikleri’ne katil deyip sarılan aday değil. Bizim adayımız andımızı kaldıran bir aday olmayacak. Çürük aday arayan aynaya baksın, alayını orada görecektir. Yeter artık bu milletin evlatlarına bu kadar hakaret edilmez” diyen Enginyurt konuşmasına şöyle devam etti:

“Sesi çıkanı döverek susturacağınız mı sanıyorsunuz? Ölsek de susan namerttir. Öldürseniz de susan namerttir. Susmayacağız. Yeter gelmeyin bu milletin üzerine. Bu milletin üzerine bu kadar gelmeyin. Nedir bu saldırılar? Kime ne yapmak istiyorsunuz? Erdoğan cumhurbaşkanı olunca Türk milliyetçileri mi cumhurbaşkanı olacak? Andımızı kaldıran, ‘ne mutlu Türk’üm’ demeyi yasaklayan Erdoğan cumhurbaşkanı olunca Türk milliyetçileri mi iktidar olacak? Yeter. Yeter artık bu milletin sabrını taşırmasınlar. Hiç kimse korkmuyor herkes bunu böyle bilsin. Yüz kişiyle bir kişiye saldırınca delikanlılık olmuyor. Demokrasi var, adalet var hukuk var. Her şeyden önemlisi milletin sandığı var. Yeter artık sabrımız iyiden iyiye taşıyor. Herkesi hoşgörüye davet ediyorum. Hukuk devleti olmanın gereğine davet ediyorum. Artık böyle bir ülke olmaz. Yaşanmaz hale geldi.”

Kemal Kılıçdaroğlu: Bahçeli fetva vermeye başlamış