Doğu ve Güneydoğu illerinde ‘taşıma seçmen’ tartışması

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 11:46 am - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 4:41 pm

31 Mart yerel seçimlerinde doğu illerinde oy verme işlemi saat 07.00’de, batı illerinde ise 08.00’de başladı. Oy işlemlerinin başlamasından kısa bir süre sonra sosyal medyada ‘taşıma seçmen’ tartışması gündem oldu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Farklı illerden gelen seyyar seçmenlere toplu bir şekilde oy kullandırılıyor” iddiası doğru değildir” açıklamasını yaptı.

‘Taşıma seçmen’ iddiasına ilişkin konuşan DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık,  “Ağrı halkının iradesini gasp etmek istiyorlar” derken; DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, “İfşa ediyoruz. Hayatında bir kez bile Şırnak’a gelmemiş seyyar seçmenleri görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ İDDİALARI YALANLADI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, X’ten yaptığı paylaşımda, ‘taşıma seçmen’ iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin paylaşımı şu şekilde:

SIRRI SAKIK TAŞIMA SEÇMENE İSYAN ETTİ: HIRSIZ VAR BU KENTTE

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, binlerce kişinin Ağrı’ya ‘taşıma seçmen’ olarak getirilip oy kullandırıldığını iddia etti.

Sakık şu ifadeleri kullandı:

“Allah’a inancınız varsa, bu halkın iradesine inancınız varsa bu kutsal günde Ağrı halkının iradesini gasp etmeyin. Siz kimsiniz? Ayıp, ayıp sizin içinize siniyor mu? Hırsız var bu kentte. Ağrı’dayız. Ey Türkiye kamuoyu günlerdir feryat ediyoruz. Binlerce insan Ağrı’ya getirildi. Burada şu anda. Ağrılı seçmen yok. Ağrı halkının iradesini gasp etmek istiyorlar. Ben ve arkadaşlarım günlerdir feryat ediyoruz.”

 

ZEKİ İMREZ: HAYATINDA BİR KEZ BİLE ŞIRNAK’A GELMEMİŞ SEYYAR SEÇMENLERİ GÖRÜYORSUNUZ

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez de sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

İrmez, Şırnak Tümen Komutanlığı’nın hemen yanı başındaki Ömer Keçeci İlköğretim okulunun bahçesinde çektiği videoda şu sözleri kullandı:

“İfşa ediyoruz. Hayatında bir kez bile Şırnak’a gelmemiş seyyar seçmenleri görüyorsunuz! İktidar, Şırnak’a taşıdığı binlerce asker ve polisle seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışıyor!”

Kaynak: TELE1