DNA testiyle 186 milyon liralık mirasın sahibi oldular

Yayın tarihi: 27 Ekim 2022 Perşembe 9:03 am - Güncelleme: 27 Ekim 2022 Perşembe 9:03 am

İki çocuğunu nüfusuna almamak için Hollanda’ya kaçan iş insanı Zeki Sabuncu çocukların dava açması nedeniyle DNA örneği vermek zorunda kaldı. Kardeşlerin 186 milyon lira serveti olan Sabuncu’nun çocukları olduğunun belirlendi.

İzmir’de ev kadını A.Ç., (56) 1991 yılında, iş insanı Mehmet Zeki Sabuncu ile dini nikah kıydırarak birlikte yaşadı. 7 sene Bornova Altındağ’daki bir evde beraber yaşayan çiftin bu ilişkiden bugün 30 yaşında olan kızları B.Ç. ve 23 yaşında olan oğulları T.Ç. doğdu. Çiftin resmi nikahı olmadığı için çocuklar annenin nüfusuna kaydedildi. Çocuklar dünyaya geldikten sonra, A.Ç. ısrarla resmi nikah yaptırmak isteyince çift arasında sorunlar çıktı. Sabuncu oğlunun doğumundan birkaç hafta sonra, Temmuz 1998’de Hollanda’ya yerleşerek, müteahhitlik yapmaya başladı.

İstanbul’da bir otelde ortaklığı bulunan Sabuncu’nun Hollanda ile Türkiye’de inşaat ve temizlik şirketi olduğu öğrenildi. Abla-kardeş, İzmir 9. Aile Mahkemesi’nde 10 milyon euro (186 milyon lira) serveti bulunan Sabuncu’ya babalık davası açtı. Duruşmalara gelmeyen Sabuncu’ya babalık testi yapılamadı.

YURTDIŞINDAN İLK KEZ DNA ÖRNEĞİ ALINDI

İzmir 9. Aile Mahkemesi, geçen yıl çıkarılan kanuna dayanarak Türkiye’de bir ilke imza atıp Rotterdam Başkonsolosluğu’na, Zeki Sabuncu’dan DNA örneği alınması için bir yazı yazdı. Konsolosluk da durumu Hollanda polisine bildirdi. İddiaya göre 156 milyon lira servete sahip Sabuncu, geçtiğimiz günlerde Hollanda polisi tarafından yakalanarak DNA testine götürüldü. 24 yıl sonra kaçak babadan alınan DNA örnekleri, İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Sabah gazetesinin haberine göre, yapılan test sonucu Sabuncu’nun T.Ç. ile ablası B.Ç.’nin yüzde 99.99 biyolojik babası olduğu belirlendi. Mahkeme, abla ve kardeşin Sabuncu’nun nüfusuna kaydedilmesine karar verdi.

Beyoğlu’nda korkutan yangın! 5 eve sıçradı