Diyalektik

Yayın tarihi: 20 Kasım 2023 Pazartesi 10:11 am - Güncelleme: 20 Kasım 2023 Pazartesi 10:11 am

Hüsnü Mahalli

Başka bir açıdan

Hamas militanlarının 7 Ekim’de farklı İsrail hedeflerine yönelik saldırılarını bahane eden İsrail sevdalıları bir çok yalana başvurarak toplumun farklı kesimlerinde İsrail lehine algı geliştirmeye çalıştılar.

Yok ‘Filistinliler toprağını satıp kaçtı’

Yok ‘Araplar Osmanlıyı arkadan vurdu’

Yok ‘Filistinliler ve Araplar KKTC’ni tanımadı’

Yok ‘Karabağ savaşında İsrail Azerbeycan’a destek verdi’

Yok ‘Yahudiler tarih boyunca Osmanlı ve Türk dostuydu’

Yok ‘Hamas radikal İslamcı terör örgütüdür’

Yok…Yok…Yok…Yok…Yok…Yok..!

Bu köşede ve tele1’deki programlarda bu ‘Yok’ların ne denli yalan, saçma ve İsrail’i kurtarma operasyonlarının birer parçası olduğunu anlatmaya çalıştım.

Ben yüzde yüz emin olmadığım hiç bir şeyi ne yazarım ne de anlatırım.

YÜZDE YÜZ.

Önce yakın geçmişten bir örnek.

2011’de herkes ‘Arap Baharı’nı alkışlarken ben tek başıma çıkıp bunun bir ‘bahar’ olmadığını, demokrasi, özgürlük ve insan hakları söylemlerinin emperyalist bir palavra olduğunu ve yakında her yerin perişan olacağını söyledim ve 2011’in sonunda ‘Ortadoğu’da Kanlı Bahar’ kitabımı yazdım.

Ben müneccim değilim ama o kitapta ne yazdıysan hepsi gerçek oldu.

HEPSİ.

Türkiye’nin iç ve dış politikalarıyla ilgili de çok şey yazdım ve anlattım ve 2015’de bu yana her seferinde ‘karanlığın da karanlığı gelecek’ dedim ve karanlıklar geldi ve gelecek.

Ders alan var mı?

Sanmıyorum.

Ya bazıları okumayıp dinlemiyor, ya da okuyup dinliyor ama aklında bir şey tutmuyor ya da anlıyor, aklında tutuyor ama bildik nedenlerden dolayı çaresiz hiç bir şey yapamıyor.

Yapamayınca da herkes karanlığın en zifiri olanına hazırlıklı oldun.

Şu yerel seçimleri atlatalım herkes ne demek istediğimi anlayacak ama iş işten geçmiş olacak.

İçeride ve dışarıda herkesin Türkiye ile ilgili bir hesabı var ve herkes fırsat kolluyor.

Yalan söyleyerek yoksul, cahil ve dinsel safsataların etkisi altındaki topumun bazı kesimlerini algı operasyonlarıyla bir yerlere sürüklemek çok kolay.

Olmazsa da satın alınır.

Dönelim şu 7 Ekim olayını.

Hamas ve Filistin halkına karşı olanların İsrail’i savunmada iki argümanı vardı :

1- ‘Hamas saldırmasıydı İsrail Gazze’yi vurmayacaktı’

2- ‘Hamas müzik festivallerinde sivilleri vurmazsaydı İsrail Gazze’de sivilleri öldürmeyecekti’.

Savaşın 45.gününde paraları peşin ödenen İsrail sevdalılarının tüm savları çökmüş durumda.

İsrail medyası her şeyi yazdı ve yazıyor

1-7 Ekim günü müzik festivalinde öldürülen siviller Hamas militanları tarafından değil daha ilk gün benim söylediğim gibi İsrailliler tarafından öldürüldü.

2- 7 Ekim günü Hamas’ın baskın yaptığı Yahudi yerleşim bölgelerinde hiç kimseye kötü davranmadığı orada yaşayan İsrailliler tarafından anlatıldı.

3- Çoğunluğu askeri üs ve merkezlere yönelik baskınlarda ölen İsrailli askerler çatışmalarda ölmüş ve bazıları bölgeye gelen İsrail helikopterleri tarafından vurulmuş.

4- İsrail yalnızca Gazze’ye saldırmıyor. 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da 219 Filistinliyi öldürdü, 1847’i göz altına aldı ve 560 kadar evi yıktı.

5- 1967’de Batı Şeria ve Gazze’yi işgal eden İsrail 2005’te Gazze’den çekildi ama Gazze’yi kuşatma altında tutuyor ve her canı sıkıldığında dalıyor, saldırıyor, bombalıyor ve binlerce Filistinliyi öldürüyor.2005’den bu yana en az 15 küçük büyük saldırı.

6- Bütün askeri güç üstünlüğüne rağmen İsrail hiç bir zafer elde edemedi. Filistinlilerle her çatışmada İsrailliler onlarca ölü, yaralı, tank ve zırhlı araç kaybıyla çekilmek zorunda kalıyorlar. Sansürlü medyaya rağmen İsrail toplumu yavaş yavaş gerçeği öğrenmeye başladı ve moraller çok bozuk.

7-‘Altında tünel ya da komuta merkezi’ var diyerek Gazze’deki tüm hastane, cami, kilise ve okulları bombalayarak 9 bini çocuk ve kadın 13000 Filistinliyi öldüren İsrailliler palavra montaj görüntülere rağmen hep yalancı çıktılar ve dışarıda olduğu gibi içerde de rezil oldular.

Bizdeki parası peşin ödenmiş İsrail sevdalıları bir türlü rezilliği kabullenmiyorlar.

Neyse az kaldı.

Filistin halkı için bedeli çok ağır oldu ama dünya halklarının ezici çoğunluğu İsrail’in ne tür bir terör devleti ve İsrail Krt sevdalılarının nasıl ve ne kadar ilkesiz, karektersiz ve out-let mağazalarında defolu mallar gibi olduklarını gördü ve görüyor.

 

Kim neyi nasıl yapar ve Gazze’de savaş nasıl biter bilinmez ama bundan sonraki Filistin, bölgemiz ve dünya asla ve asla 7 Ekim öncesi gibi olmayacak.

Ne zaman mı!

Az sabır.

Yaşayanlar mutlaka ama mutlaka görecektir.

Nasıl bir ruh hastası, saçma sapan ve yapay bir ülke ve toplum olduğu kanıtlanan bir İsrail mutlaka ve mutlaka yaptıklarının hesabını ödeyecektir.

Din, tarih, doğanın kuralları, sosyoloji ve diyalektik böyle diyor.

Ben de inanıyorum.

Kaynak: TELE1