Discord bazı kullanıcıları platformundan banlayabilir

Yayın tarihi: 15 Aralık 2023 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 3:15 pm

Discord , “platform kurallarını” yansıtmayan davranışları kontrol etmek için nefret dolu davranış politikasını resmi olarak güncelledi. Bu kapsamda yeni eklenen yasaklanabilir davranışlar arasında “transseksüel bir kişiye lakap takmak veya yanlış cinsiyetleştirmek” yer alıyor.

TechCrunch’a göre Discord, genişletilmiş politikasını 2022’de dahili olarak uygulamaya başladı. Bu uygulamayı şimdi halka açık hale de getirdi. Bildiğiniz üzere artık sosyal medyada zorbalık ciddi anlamda fazla ve platformlar da bununla mücadele etmek için farklı kurallar uyguluyor. Bu kapsamda oyuncuların sevdiği Discord da yeni kuralları ile işleri sıkı tutacak.

Discord

 

Bir sözcü yayına şöyle konuştu: “Platformumuzun insanların arkadaşlarıyla takılabileceği güvenli ve eğlenceli bir yer olarak kalmasını sağlamak için devam eden çabalarımızın bir parçası olarak, potansiyel zararları sürekli olarak değerlendiriyor ve politikalarımızı güncelliyoruz.” “Politikalarımızın bu sorunların internette ve toplumda nasıl ortaya çıktığına dair bütünsel bir bakış açısını doğru bir şekilde kapsamasını sağlamak için sıklıkla organizasyon ve konu uzmanlarıyla birlikte çalışıyoruz.”

İlginizi çekebilir: Discord yeni güvenlik özelliklerini sundu

LGBT örgütü GLAAD, diğer platformlara da politikalarını güncelleme çağrısında bulunan Discord’u övdü. Benzer şekilde X, 2018 yılında henüz Twitter olarak anılırken bu tarz davranışlara karşı bir kural uygulamıştı, ancak şimdi Elon Musk’un liderliğindeki platformda işler daha esnek bir halde de denebilir.

Apple iOS 17.3’ün Cihaz Koruması, iPhone Hırsızlarının Hayatını Zorlaştıracak

Kaynak: TELE1