Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay TELE1’e konuştu: Özışık kardeşlerin aklıyla rüşvet teklif ettiler

Yayın tarihi: 3 Ekim 2020 Cumartesi 4:12 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2020 Cumartesi 4:30 pm

Kadın, tehdit, ev kurşunlama, adam kaçırma dahil Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ı her yolla görevden aldırmaya çalışan rant çetesinin son kozu Özışık kardeşler aracılığıyla rüşvet oldu.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’a kurulan kumpasın son halkasında ortaya Özışık kardeşler çıktı. 2016 yılından bu yana devam bu süreçte aleyhlerine tam 81 tane dava açılan otelci Ahmet Orak ve ortakları hiçbirinden sonuç elde edemeyince çareyi yandaş internet sitesi işleten Süleyman Özışık ve kardeşi Mehmet Özışık’ta aramaya karar vermiş.

Yaklaşık bir ay önce Didim’de boy gösteren Özışık kardeşler belediye başkanı Deniz Atabay’a aracılar üzerinde ulaşmaya çalışmış. Ancak aracılara da Özışıklar’a da randevu vermeyen Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’a önerilen son uzlaşma formülü ise dudak uçuklattı.

DİDİM BELEDİYE BAŞKANI TELE1’E KONUŞTU

Didim’in Altınkum sahilinde yaşananları detaylarıyla TELE1’e anlatan başkan Atabay kendisine iletilen uzlaşma teklifini, “Özışık kardeşler burada Daltonlar olarak biliniyor. Bunlar bir ay önce ortaya çıktılar. Otelin açılışı için geldikleri söyleniyor ama buradaki geçmişleri o kadar eski değil. Bunlar bu sezon başı yıkım kararı verdiğimiz bir beach club sahibinin tanıdıklarıymış. Onlar aracılığıyla Ahmet Orak’la tanışmışlar. Duyduğumuza göre bu işin bitmesi karşılığında bir anlaşmaları olmuş. Hatta bir kısmını da aldıkları söyleniyor. Bizimle görüşmek istediler. Ne onlara ne de onların aracılarına randevu vermedim, telefonlarına çıkmadım” sözleriyle anlattı.

“BEN BU İŞİ HUKUKA UYGUN GÖTÜRÜYORUM”

“Bunların oteline burada İkiz Kuleler deniyor. Bu otelin sahiplerine karşı açılmış 81 tane dava var” diyen Atabay, sözlerine şöyle devam etti:

“Daha önce başka yerleri için de yıkım kararı verildi ve uygulandı. Bu iki otelin durumu ise İmar Barışı yüzünden bu hale geldi. Ancak orada da hukuksuzluklar var. Hepsi dosyada mevcut. Bugüne kadar Didim Altınkum sahilinde 102 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdik. Bunların otelleri için Danıştay süreci dahil yol bitti. Şimdi çaresiz uzlaşmak istiyorlar. Birileri üzerinden bize ulaşıp söyledikleri şu: Bizim şirketin İsveç’te yaşayan Türkiye’ye hiç gelmemiş bir ortağı var. Bütün bu yaşananları onun üzerine yıkarız. O da bir daha Türkiye’ye gelmez ve biz de haberimiz yok der, işin içinden çıkarız. Sizinle de bir şekilde uzlaşırız.”

Didim belediye başkanına kumpasın görüntüleri çıktı! Başrolde yandaş Süleyman Özışık

“BUNLARA BU AKLI ÖZIŞIKLAR VERMİŞ”

‘Çetenin tehdit ve kumpasla yapamadıklarını rüşvetle çözme yoluna’ gittiğini anlatan Atabay, “Çünkü son olarak gittikleri bankalar bunlara bu davalar yüzünden işletme kredisi vermeyince çeklerinin arkası imzalanmaya başladı. Her şeylerinin üzerinde ipotekler var. Bunların en azından birkaç tanesini kaldırmamız için bize rüşvet teklif ettiler. ‘Biz yorulduk, seni yoramadık’ diyerek oturup sulh yapmak istediler. Ortada sulh edecek bir şey yok uyacakları yasalar var. Biz bunu istiyoruz” ifadesini kullandı.

“İSVEÇ’TEKİ ORTAĞIN ÜZERİNE YIKARIZ”

Atabay, şunları söyledi:

“Bundan da bir çıkar yol bulamayınca dediğim işletmecinin tanıştırdığı Süleyman ve Mehmet Özışık kardeşlere gitmişler. Aralarında anlaşmışlar ama aracılar üzerinde bile olsa bunlarla görüşmedik, görüşmeyiz. Şimdi hep beraber kalkmış işi İsveç’teki ortağın üzerine yıkalım diyorlar. Olacak şey değil. Olacak tek şey yasalara uymaları ve kaçak otellerini yıkmalarıdır. Didim’in sahiline de, Didim’in imajına da verdikleri zarar artık yeter.”

DİDİM’DEKİ KUMPASTA NELER YAŞANDI?

Didim Altınkum sahilinde sahip olduğu iki oteli 4 kattan 12 kata çıkaran Ahmet Orak’ın imara aykırı uygulamalarına karşı çıkan başkan Atabay’a önce bir kadın üzerinden kumpas kurulmuştu. Bu hesapları şaşan ve mahkemeden dönen rant çetesi işi belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın evini kurşunlatıp, İstanbul’da eğitim gören kızını kaçırtmaya kadar vardırdı. Didim’de ikiz kuleler olarak bilinen otellerin sahiplerinden Ahmet Orak bu süreçte aldığı cezalarla 3.5 ay cezaevinde kaldı. Ortağı ise yurtdışına kaçtı. Son olarak yandaş internet sitesi işleten Özışık kardeşlerin ortaya çıkmasıyla bambaşka bir boyuta bürünen kumpasa dahil olan Mehmet ve Süleyman Özışık, Ahmet Orak’ı ortalarına aldırarak, biz seni tanımıyoruz videosu çekerek işin içinden kurtulmaya çalıştılar.

Ancak daha sonra ortaya çıkan fotoğraflarda Özışık Kardeşler “Tanımıyoruz” dedikleri Ahmet Orak’ın oteline geliş-gidişlerinde son derece samimi şekilde öpüşmelerine ve karşılanmalarına bir açıklama getiremediler.

Yandaş Süleyman Özışık’ın kardeşi Mehmet Özışık hakkında ADÜ rektörüne kumpastan gözaltı kararı