DEVA Partisi’nde Sezen Aksu istifası: Rant için dini alet edemeyiz

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 5:00 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 5:02 pm

DEVA Partisi Elazığ’ın Kovancılar İlçe Başkanı Adem Sağır, sanatçı Sezen Aksu’ya destek veren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a tepki gösterip partisinden istifa etti.

Şarkıcı Sezen Aksu, ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ isimli şarkısının sözleri sebebiyle birçok gerici isim tarafından hedef gösterildi. Sanatçıların ve bazı siyasetçilerin desteğini alan Aksu’ya DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da destek verdi. Babacan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye ancak fikir ve ifade özgürlüğü zemininde yükselebilir. Sanatçılarımız da sanatlarını icra ederken özgür olmalıdır. Şarkı sözlerini çarpıtan zihniyet bu ülkeye sadece kötülük yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

“RANT İÇİN DİNİ BU İŞLERE ALET EDEMEYİZ”

DEVA Partili Adem Sağır, Ali Babacan’ın Sezen Aksu’ya destek mesajı atmasının ardından partisinden istifa etti. Sağır, yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“DEVA Partisi İlçe Başkanı Adem Sarı olarak son konuşmamı yapmak istiyorum. Genel başkanımızın atmış olduğu bir tweet var. Bizler bu tweete duyarsız kalmak istemedik. İlk insan Hz. Adem ve Hz. Havva annemize yapılan hakarete duyarsız kalamayız, kalmayacağız da. Her gün İslamiyet’e birer hakaret oluyor. Biz de insanoğlu olarak yarın Allah’a vereceğimiz hesaplar var. Siyaset için kişiliğimizi kaybedip onursuz yaşayacağımıza Allah bize üç dakika yaşamayı nasip etmesin. Şerefli ve onurlu duruş bizim için çok önemlidir. Rant için dini bu işlere alet edemeyiz. Hz. Adem benim atamdır Hz Muhammed benim son peygamberimdir. Devletin bekası bizim için her şeyden üstündür. Bulunduğum DEVA Partisi’nden istifa ediyorum.”

Milli Beka Hareketi’nden Sezen Aksu’nun evinin önünde gece yarısı protestosu