DEVA Partili Yeneroğlu’ndan ‘reform’ eleştirisi: Aklıselim hiç kimse…

Yayın tarihi: 17 Kasım 2020 Salı 4:06 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2020 Salı 4:06 pm

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘reform’ açıklamasını eleştirirken, “Cumhurbaşkanı’nın ilan ettiği bu ‘seferberliği’ aklıselim hiç kimse, ‘ülkeye demokrasi gelecek, özgür bir basın olacak, tutuklu gazeteciler, siyasetçiler, insan hakları savunucuları, serbest kalacak’ diye anlamamaktadır. Güdümlü yargı ve keyfi tutuklamalardan vazgeçilmeyeceği açıktır” dedi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Meclis’teki basın toplantısında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘reform’ açıklamasını ve Elektrik Piyasası Kanunu’ndaki değişikliğini eleştirdi.

“NE YERLİ NE YABANCI YATIRIM YAPMAZ…”

Yeneroğlu, ‘reform’ söylemleriyle ilgili, “Son dönemde iktidar insan hakları, demokrasi ve hukuk devletinde reform yapacaklarına ilişkin söylemlerde bulunmaya başlamıştır. Ancak iktidarın asıl derdi; reform değil, her alanda milletimize yaşattıkları gidişat nedeniyle kaybettiği halk desteğidir. Bu seferberlik, eşit vatandaşlık ve temel hakların koruma altında olacağı demokratik bir Türkiye için başlatılan bir seferberlik değildir. İktidar altüst ettikleri hukuk devleti nedeniyle artık yabancı yatırımcıların ülkeye gelmemesi nedeniyle telaş içindedir. Ancak iktidara hatırlatmak gerekir; halen karanlık bir tablonun hüküm sürdüğü, öngörülebilir olmayan ve hukuk güvenliği sağlamayan bir ülkeye hiç kimse parasını kalıcı olarak getirmez. Ne yabancı yatırımcı ne de yerli yatırımcı Türkiye’de kalıcı yatırım yapmaz, yapamaz” dedi.

“GÜDÜMLÜ YARGIDAN VAZGEÇİLMEYECEĞİ AÇIKTIR”

Yeneroğlu, “Zaten Sayın Cumhurbaşkanı’nın ilan ettiği bu ‘seferberliği’ aklıselim hiç kimse; ülkeye demokrasi gelecek, özgür bir basın olacak, tutuklu gazeteciler, siyasetçiler, insan hakları savunucuları, serbest kalacak diye anlamamaktadır. Güdümlü yargıdan ve keyfi tutuklamalardan vazgeçilmeyeceği açıktır” ifadelerini kullandı.

“KÖTÜ YÖNETİM”

Yeneroğlu, Elektrik Piyasası Kanunu’ndaki değişikliği ise, “Mevzuatların düzenli olarak değiştirilmesinin nedeni açık: Kötü yönetim. İktidarın öngörüsüzlüğü, çözüm üretemezliği, paydaşların görüşlerine başvurmama gibi birçok konudaki yetersizliğidir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı altında uygulamanın keyfi bir sistemsizlik olduğu, tek adam yönetimi altında ne bakanlıkların ne de meclisin olması gerektiği gibi çalışamadığı açıktır. Kötü yönetimin faturasını ise ne yazık ki vatandaşımız ödemektedir” sözleriyle eleştirdi.