Depremde duvarları dökülen fabrikada hala işçileri çalıştırıyorlar

Yayın tarihi: 9 Şubat 2023 Perşembe 6:23 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2023 Perşembe 6:23 pm

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,5’lik iki depremden etkilenen Kayseri’deki bir fabrikada, duvarlarında çatlak ve kırılmalar olmasına rağmen işçilerin çalışmaya devam ettiği görüldü.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin etkisi 10 kentte yıkıcı etkisi gösterdi. Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Depremden Kayseri’deki bazı binalar da olumsuz etkilendi. Kayseri Melikgazi’de faaliyet yürüten, küçük ev aletleri üretimi yapan fabrikanın duvarlarında da deprem nedeniyle derin çatlaklar ve kırılmalar oluştu.  Üretimin yapıldığı binada hasar oluşmasına karşın üretimin devam etmesi tepkilere neden oldu.

“CAN GÜVENLİĞİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMUYOR”

DİSK Dev-Yapı İş Sendikası Kayseri Bölge Temsilcisi Haydar Baran, konuya ilişkin Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu.

“İşçilerin hayatı patronun kârından daha değerlidir” diyen Baran, “Türkiye’de yaşadığımız depremden Kayseri’de bazı binalar da etkilendi. Ancak bu bölgenin en önemli üretim firmalarından biri olan Kumtel’in üretim yerinin kolonlarında derin çatlaklar oluştuğunu görüyoruz. Böyle bir ortamda işçiler hala çalışmaya devam ediyor. Burada işçilerin can güvenliği göz önünde bulundurulmuyor. Mevcut iş kanununda, işçinin yaşam riskinin bulunduğu durumlarda çalıştırılmaması gerektiği açık bir hükümdür” dedi.

İşçilerin ekonomik kaygılardan dolayı çalışmaya devam ettiğini vurgulayan Baran, “Birçok fabrikada benzer durumlarla karşılaşmak mümkün” ifadelerini kullandı.

”Sesimi duyan var mı?” çağrısı yanıtsız kaldı