Deprem riski nedeniyle Bingöl Kapalı Cezaevi boşaltıldı

Yayın tarihi: 10 Mart 2023 Cuma 3:06 pm - Güncelleme: 10 Mart 2023 Cuma 3:06 pm

Deprem riski nedeniyle Bingöl M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu boşaltılırken tutuklu ve hükümlüler başka cezaevlerine sevk edildi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat tarihli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu 11 ile yakın olan illerden Bingöl’deki M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun deprem riski nedeniyle boşaltıldığını ve tutuklu ve hükümlülerin çevre illerdeki cezaevlerine sevk edildikleri açıkladı.

Ümit Uslu’nun yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bingöl M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Cumhuriyet Başsavcılığımızca yetkili mercilere derhal inceleme yaptırılmıştır. Yapılan değerlendirmede, 1992 yılında hizmete giren, 500 kişi kapasiteli Bingöl M Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumu hizmet binasının, can ve mal güvenliğini temin amacıyla boşaltılmasının uygun olduğu kanaatine varılmıştır. Adalet Bakanımızın talimatı ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce alınan bu kararda ceza infaz kurumumuzda bulunan tüm vatandaşlarımızı güvenliği ön planda tutulmuş olup, bu kapsamda Bingöl M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda bulunan 72 tutuklu ve 191 hükümlü 9 Mart’ta kapasite, müsaitlik durumuna göre yakın, çevre illerde bulunan cezaevlerine sevk edilmiştir. Bu vesile ile, ülkemizde yaşanan bu ağır deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve depremzede vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Diyarbakır Cezaevi boşaltıldı!